Salata de legume cu cuscus
Salata de legume cu cuscus.
Salata de legume cu cuscus este ceea ce ne dorim sa mancam in perioadele in care vrem o mica pauza de la preparatele pe baza de carne.
Am adunat aici ingrediente perfecte pentru organismul nostru, acestea oferindu-ne o multime de vitamine, minerale, antioxidanti si fibre.
INGREDIENTE:
400 g cartofi dulci
1 vanata medie (300 g)
250 g ciuperci champignon
2 catei usturoi
250 g naut – din conserva
1 ceapa rosie
1 ardei gras rosu mare
4 linguri ulei pentru prajit
600 ml supa legume
200 g cuscus
sare
piper
1 lingura ulei masline
1-2 linguri suc lamaie
1 legatura mare patrunjel
PREPARARE:
Taiem vinetele in cuburi, le saram, apoi le punem intr-o strecuratoare pentru 30 minute. In acest timp curatam cartofii de coaja, ii taiem cuburi, tocam ceapa fin si ardeiul in fasii de marime medie.
Prajim in 2-3 linguri ulei cartofii dulci. Scoatem cartofii din tava, adaugam 1 lingura ulei si calim vinetele.
Cand acestea sunt facute le scoatem din tigaie si punem la calit ardeiul cu ceapa, apoi ciupercile cu 2 catei usturoi pisati.
Pregatim cuscus-ul conform instructiunilor de pe pachet, scurgem nautul, apoi punem toate ingredientele intr-un vas incapator unde le putem amesteca cu patrunjel verde proaspat tocat, sare, piper, 1 lingura suc lamaie si 1 lingura ulei masline.
Gustam si adaugam daca este nevoie suc de lamaie, sare sau piper, in functie de gust.
Pofta buna!
Arata foarte bine și este foarte sănătoasă!
multumesc!