fbpx

RETETE RECENTE

CHEESECAKE CU PORTOCALE SI MIEZ DE CIOCOLATA

March 13, 2015 | CATEGORIA

cheesecake-de-portocale-cu-miez-de-ciocolata

 

cheesecake-cu-portocale-si-miez-de-ciocolata-0

INGREDIENTE:

Pentru blat:

300 g biscuiti digestivi cu ciocolata

50 g unt + 1 lingura unt pentru uns tava

Pentru crema de branza:

500 g ricotta

500 g mascarpone

180 g zahar tos

1 lingura extract de vanilie

100 g smantana groasa

Pentru crema de portocale:

200 ml + 3 linguri suc proaspat stors de portocale

170 g zahar

1 ou + 2 galbenusuri

1 lingura varfuita amidon

2 linguri coaja rasa de portocale

18 g gelatina praf

Pentru “miezul de ciocolata”:

100 g ciocolata neagra

3 lingurite lapte

2 g gelatina

PREPARARE:

Maruntim biscuitii, apoi ii amestecam cu untul topit, folosindu-ne de maini, astfel incat omogenizarea sa fie perfecta.

cheesecake-de-portocale-cu-miez-de-ciocolata-1

Punem biscuitii intr-o tava cu pereti detasabili, cu diametrul de 24-26 cm, tapetata pe fund cu hartie de copt, iar peretii cu o lingura de unt. Punem branzeturile intr-un vas mai mare si le amestecam cu 1 lingura coaja rasa de portcoala, 180 g zahar, smantana si 1 lingura extrat de vanilie. Le mixam foarte bine pret de cateva minute.

cheesecake-de-portocale-cu-miez-de-ciocolata-2

Stoarcem suc proaspat de portocale si il amestecam cu 170 g zahar si 1 lingura varfuita de coaja rasa de portocala si le punem la baine-marie. Oprim 1/4 din cantitate si o amesteam cu 1 ou batut cu 2 galbenusuri si 1 lingura varfuita de amidon. Dizolvam 18 g gelatina cu 2 linguri suc de portocale (din cel care l-am pus la incalzit, dar trebuie sa avem grija sa nu fie prea cald-fierbinte).

cheesecake-de-portocale-cu-miez-de-ciocolata-3

Turnam sucul de portocale cu oua peste restul de suc, amestecam si lasam la baine marie pana incepe sa dea semne ca se ingroasa ca o budinca  (crema). Gelatina dizolvata cu 2 linguri suc de portocale o punem la baine marie. Cand devine lichida adaugam pe rand 3-4 linguri din crema de portocale, amestecam dupa fiecare in parte, apoi turnam totul peste crema de portocale. Mixam la viteza mare, apoi amestecam cu crema de branza.

cheesecake-de-portocale-cu-miez-de-ciocolata-4

Turnam aproximativ jumatate din aceasta crema peste biscuiti. Incercam sa facem o mica adancitura in mijloc.

cheesecake-de-portocale-cu-miez-de-ciocolata-5

Topim ciocolata cu 3 lingurite de lapte la microunde, o amestecam cu 3-4 linguri din crema de branza si 2 g gelatina dizolvata la baine marie cu o lingura suc de portocale. Turnam crema cu ciocolata in mijlocul cremei de branza.

cheesecake-de-portocale-cu-miez-de-ciocolata-6

Dam tava la congelator pentru 15 minute, apoi punem si restul de crema de branza. Lasam cheesecakeul cu portocale la frigider pentru 6-8 ore, apoi putem scoate tortul din tava, avand grija sa dezlipim usor marginile cu un cutit foarte bine ascutit.

cheesecake-de-portocale-cu-miez-de-ciocolata-7

Super delicios!

 

 

 

Comentarii

  • Rocsy Ciobanu

    Vaaaaai, ce delicios poate fi! Bravo! Pup!

  • Mmmmm… imi ploua in gura!!! Minunat arata!

  • Super delicios si aromat!! 😀

  • Magda

    Am cumparat ingredinetele si am vrut sa o fac in seara aceasta insa m-am pierdut in explicatii…nu inteleg pasii…se repeta ideea cu dizolvarea gelatinei…:(

    • diva in bucatarie

      Dizolvam gelatina intai pentru partea cu portocale (aici folosim mai multa gelatina), apoi dizolvam inca odata, mult mai putin, doar pentru cea cu ciocolata. Avem de pus gelatina de 2 ori pentru ca partea cu ciocolata are si ea nevoie sa se intareasca, sa aiba aceeasi consistenta.

  • Sanda

    Din pacate, din crema de portocale nu se intelege mai nimic. As fi vrut sa fac tortul de Craciun, dar nu indraznesc pentru ca nu am inteles treaba cu crema de porocale, sucul de portocale si gelatina. Sunt niste incoerente acolo… Va multumesc.

  • Gianina

    Am inteles pasii, insa gustul pare compromis de la prea multa coaja rasa de portocala…… e amarui…

    • Poti folosi cata coaja de portocale crezi tu, insa iti spun ca la 1 kg de branza cantitatea indicata de mine a fost perfecta.

Leave a Reply to Rocsy Ciobanu Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *