Choux aperitiv cu pate de somon
Choux aperitiv cu pate de somon. Incingem cuptorul la 220°C. Tapetam apoi o tava cu hartie de copt. Punem la foc mic apa si untul.

Ingrediente choux aperitiv cu pate de somon:
(pentru aprox 30 buc)
Pentru choux-uri:
125 ml apa
30 g unt
sare
piper
un praf nucsoara rasa
75 g faina
2 oua
Pentru umplutura:
80 g somon afumat
100 g crema de branza
1/2 lingurita hrean ras
piper proaspat macinat
1 lingura unt
1 lingurita cu varf smantana
cateva fire marar proaspat tocat
Mod de preparare choux aperitiv cu pate de somon:
Incingem cuptorul la 220°C. Tapetam apoi o tava cu hartie de copt. Punem la foc mic apa si untul.
Adaugam faina, amestecam pana se omogenizeaza, apoi luam de pe foc si lasam sa se raceasca putin. Incorporam pe rand ouale, amestecand cu mixerul dupa fiecare in parte. Asezonam cu sare, piper si un praf de nucsoara rasa.
Punem aluatul intr-un sprit si spritam rozete de 3-4 cm, lasand distanta intre ele.
Coboram temperatura cuptorului la 190°C si le coacem timp de aproximativ 25 minute (pana se rumesc usor). Le scoatem cand sunt coapte si le taiem pe jumatate cat sunt inca fierbinti cu ajutorul unei foarfeci de bucatarie.
Pentru a realiza crema punem toate ingredientele in vasul unui mixer verical sau al unui robot si mixam pana obtinem o crema fina.
Umplem choux-urile cu crema si le servim sau le pastram la rece cateva ore inainte de a le servi.
Pofta buna!
Ma gasiti si pe INSTAGRAM.
Pagina mea de Facebook este aici.
Daca v-a placut reteta va invit sa ma urmariti pe canalul de YouTube.
Cat de frumoase sunt! Merg de minune ca aperitiv la o masa festiva!