Prajitura de ciocolata cu miez Raffaello
Prajitura de ciocolata cu miez Raffaello.

Prajitura de ciocolata cu miez Raffaello
INGREDIENTE:
(pentru 8 bucati mari sau 16 buc mci)
Pentru blat:
70 g ciocolata neagra
50 g unt
2 oua – separam albusurile de galbenusuri
cateva picaturi esenta rom
50 g zahar
50 g faina cu agent de crestere
1 lingura amidon
1 lingurita cacao
Pentru miezul „Raffaello”:
150 g lapte condensat
60 g nuca de cocos
1 lingurita miere de albine
Pentru decor:
50 g ciocolata cu lapte
2 linguri lapte
PREPARARE:
Topim ciocolata cu untul la baine-marie.
Cand acestea s-au topit luam depe foc, adaugam eseta de rom, apoi gabenusurile si mixam la viteza mare.
Adaugam albusurile batute spuma tare cu zaharul.
Incorporam faina amestecata cu amidon si cacao amestecand foarte usor.
Turnam aluatul in forma speciala pentru prajituri si coacem timp de 15 minute in cuptorul preincalzit la 180°C. Daca nu avem o astfel de forma coacem intr-o tava 15*15 urmand sa ne portionam cuburile si sa le scobim mijlocul cu o lingurita.
Le lasam sa se raceasca pe un gratar. In acest timp pregatim umplutura amestecand toate ingredientele cu o lingurita.
Cu mainile umede modelam 8 snururi de crema pe care le vom pune in scobitura prajiturilor.
Topim la microunde ciocolata cu laptele, amestecam bine si decoram prajitura.
Dupa ce se intareste ciocolata putem manca.
Yammy!
WOW, cred ca e asa de bunaaa! Pentru mine combinatia ciocolata-raffaello e deliciul suprem 😀
Da, si mie imi place aceasta combinatie…..mmm….un deliciu.
Combinatia perfecta :)….imi poti spune te rog ce fel de forme ai folosit..si de unde le ai cumparat…multumesc frumos 🙂
Din acest magazin am luat formele: https://www.pentrugatit.ro/