Paste cu dovlecei si lamaie
Paste cu dovlecei si lamaie. Pastele Baneasa fara oua sunt perfecte pentru perioada postului sau pentru cei care au alergie la oua.

INGREDIENTE:
200 g spaghetti
2 dovlecei de marime medie
2 catei usturoi
1 ardei iute
1 lamaie
3 linguri ulei masline aromat
sare
piper proaspat macinat
patrunjel verde
optional: parmezan ras
PREPARARE:
Pastele Baneasa fara oua sunt perfecte pentru perioada postului sau pentru cei care au alergie la oua.
Calim in ulei fasii de ardei iute si cateii de usturoi taiati pe jumatate pana acestia incep sa devina aurii, apoi le scoatem din tigaie.
Spalam foarte bine dovleceii si ii taiem pentru inceput felii subtiri pe lungime, apoi fasii subtiri.
Calim dovleceii in uleiul aromat.
In momentul in care dovleceii s-au calit, luam de pe foc si adaugam coaja rasa de lamaie si sucul de lamaie, sare si piper.
Scurgem pastele fierte al-dente si le punem peste dovlecei. Amestecam usor pana la omogenizare.
Presaram patrunjel verde si parmezan ras (daca nu tinem post) si putem manca.
Pofta buna!
Super, îmi fac È™i eu mâine, dar cu paste integrale 🙂 De când nu am mai mâncat paste normale…
🙂
Le-am făcut! Super bune, am uitat de zeama de lămâie! Na, data viitoare o adaug :))
🙂
O idee FOARTE buna, sa-mi rog Diva 🙂 sa-mi faca
😉 Norocul tau ca ai o Diva!