Pizza de post
Pizza de post. (1 pizza cu blat gros cu diametrul de 40 cm sau 2 pizza subtiri cu diamtrul de 30 cm)
O pizza gustoasa de post, pregatita cu ingrediente pe care le aveam prin casa a fost o surpriza placuta chiar si pentru mine – nu prea imi suradea ideea de a gusta o pizza fara mozzarella si ceva sunca. Daca nu tinem post putem folosi mozzarella peste sosul de rosii si avem o pizza vegetariana.
INGREDIENTE:
Pentru blat:
(1 pizza cu blat gros cu diametrul de 40 cm sau 2 pizza subtiri cu diamtrul de 30 cm)
500 g faina
150 ml apa
3 linguri ulei masline
1 lingurita rasa zahar
1 lingurita rasa sare
5 g drojdie uscata
Pentru topping:
( pentru o pizza cu diametrul de 30 cm)
4 linguri suc de rosii
1 lingurita oregano uscat
piper proaspat macinat
1 zucchini mic
4 ciuperci medii
1/4 ardei gras rosu
3 linguri boabe de porumb
4 linguri masline feliate
Optional pentru servit:
sos picant
PREPARARE:
Incalzim putin apa cu zaharul si dizolvam drojdia in ea. O turnam peste faina amestecata in prealabil cu sare, adaugam uleiul de masline si framantam pana obtinem un aluat neted pe care il vom lasa sa creasca in loc cald. Cand isi dubleza volumul impartim aluatul in 2 bucati pentru pizza cu blat subtire ( in acest caz ingredientele pentru topping se dubleaza) sau realizam un singur blat mai mare si mai pufos (cu ingredientele specificate mai sus). Ungem blatul cu suc de rosii, apoi presaram oregano si piper proaspat macinat.
Presaram ingredientele pentru topping peste sos.
Coacem pizza pe programul special de pizza sau la 240°C timp de 20-25 minute.
O servim cu sos sau ulei picant. 😉
Pofta buna!
Cu sau fara carnita este preferata noastra!