Supa de gasca cu taitei

25 noiembrie 2014Diva in Bucatarie

Supa de gasca cu taitei

Supa de gasca cu taitei este una din cele mai gustoase supe pe care le-am mancat in ultima vreme. O gasca crescuta ca pe vrema bunicii doar cu porumb, grau si verdeata de pe stradutele inguste din sat, iti garanteaza o mancare buna, gustoasa si sanatoasa.

INGREDIENTE:

1 gasca medie

5 morcovi mari

1 radacina pastarnac

1 felie groasa telina

2 cepe medii

1 catel usturoi

1/4 lingurita boabe piper

sare

patrunjel verde pentru servit

taitei

PREPARARE:

Gasca o spalam foarte bine, o transam si o parlim putin, apoi pregatim legumele.

supa-de-gasca-cu-taitei-1

Punem gasca  la fiert in 3 litri de apa nesarata (cat sa fie acoperita de apa) si o lasam sa fiarba in jur de 15 de minute, la foc mediu. Dupa acest interval aruncam aceasta supa si punem iar la fiert gasca in apa curata.

Daca face inca spuma avem grija sa luam spuma pentru a ne ramane supa limpede. Fierbem la foc mic-mediu in jur de 60-70 minute, apoi punem zarzavaturile la fiert (pana cand carnea  da semne ca este aproape fiarta), un catel de usturoi, boabe de piper si fierbem la foc mic-mediu. Pentru ca ceapa sa ramana intreaga o intepam cu 2 scobitori dintr-o parte in cealalta. Lasam sa fiarba supa pana carnea este fiarta foarte bine.

supa-de-gasca-cu-taitei-2

Cu 5 minute inainte sa oprim focul adaugam sare. Luam supa de pe foc si o strecuram pentru a ramane clara. Putem lasa morcovii taiati rondele (o cantitate mica) sau feliute de carne in supa.

Punem taitei la fiert astfel incat sa fierbem doar atatea portii cat mancam. Ii fierbem direct in portiile de supa pe care le servim la masa sau separat in apa cu sare (ii strecuram in acest caz si ii clatim cu apa rece).

supa-de-gasca-cu-taitei-3

Servim supa calda, cu patrunjel verde.

supa-de-gasca-cu-taitei-0

Pofta buna!

Te invit sa ma urmaresti si pe YouTube

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *