Supa de gasca cu taitei
Supa de gasca cu taitei
Supa de gasca cu taitei este una din cele mai gustoase supe pe care le-am mancat in ultima vreme. O gasca crescuta ca pe vrema bunicii doar cu porumb, grau si verdeata de pe stradutele inguste din sat, iti garanteaza o mancare buna, gustoasa si sanatoasa.
INGREDIENTE:
1 gasca medie
5 morcovi mari
1 radacina pastarnac
1 felie groasa telina
2 cepe medii
1 catel usturoi
1/4 lingurita boabe piper
sare
patrunjel verde pentru servit
taitei
PREPARARE:
Gasca o spalam foarte bine, o transam si o parlim putin, apoi pregatim legumele.
Punem gasca la fiert in 3 litri de apa nesarata (cat sa fie acoperita de apa) si o lasam sa fiarba in jur de 15 de minute, la foc mediu. Dupa acest interval aruncam aceasta supa si punem iar la fiert gasca in apa curata.
Daca face inca spuma avem grija sa luam spuma pentru a ne ramane supa limpede. Fierbem la foc mic-mediu in jur de 60-70 minute, apoi punem zarzavaturile la fiert (pana cand carnea da semne ca este aproape fiarta), un catel de usturoi, boabe de piper si fierbem la foc mic-mediu. Pentru ca ceapa sa ramana intreaga o intepam cu 2 scobitori dintr-o parte in cealalta. Lasam sa fiarba supa pana carnea este fiarta foarte bine.
Cu 5 minute inainte sa oprim focul adaugam sare. Luam supa de pe foc si o strecuram pentru a ramane clara. Putem lasa morcovii taiati rondele (o cantitate mica) sau feliute de carne in supa.
Punem taitei la fiert astfel incat sa fierbem doar atatea portii cat mancam. Ii fierbem direct in portiile de supa pe care le servim la masa sau separat in apa cu sare (ii strecuram in acest caz si ii clatim cu apa rece).
Servim supa calda, cu patrunjel verde.
Pofta buna!
Te invit sa ma urmaresti si pe YouTube
Ce buna trebuie sa fie!
Multumesc, Anca!
Arata excelent si as manca doua portii pe vremea asta. Pupici
Te pup, Flory!
O minune de supa ai gatit aici 🙂 Mi-am adus aminte de supele pe care le facea bunica mea, in ceaun, pe plita cu lemne 🙂
Multumesc!
Vai, ce bunatate ai facut si cum arata taiteii aia!!!
Arata bine dar prefer sa folosesc taitei de casa preparati cu oua de la gainusele crescute de mine.