Chec cu nuca si scortisoara

5 noiembrie 2014Diva in Bucatarie

Chec cu nuca si scortisoara. Batem ouale foarte bine cu zaharul pana devin cremoase, apoi adaugam pe rand uleiul, mierea de albine si nuca macinata, amestecand pe rand dupa fiecare ingredient in parte.

Checul cu nuca si scortisoara are parfumul si aroma sarbatorilor de iarna. Miroase atat de frumos in casa dupa ce il scoatem din cuptor incat rezistam cu greu asteptand sa se raceasca.

Va doresc sa va rasfatati la maxim cu acest chec minunat!

INGREDIENTE:

2 oua

100 g zahar

75 ml ulei

75 g miere de albine

100 g nuca macinata

100 ml lapte

1 lingurita coaja rasa de portocala

1 varf cutit cuisoare macinate

1/2 lingurita scortisoara

1 lingurita praf de copt stins cu 1 lingura suc lamaie

200 g faina

PREPARARE:

Batem ouale foarte bine cu zaharul pana devin cremoase, apoi adaugam pe rand uleiul, mierea de albine si nuca macinata, amestecand pe rand dupa fiecare ingredient in parte.

chec-cu-nuca-si-scortisoara-1

Turnam laptele cate putin amestecand in acest timp, apoi praful de copt stins cu lamaie si in final faina si mirodeniile (coaja de portocale, cuisoare si scortisoara).

chec-cu-nuca-si-scortisoara-2

Omogenizam compozitia, turnam aluatul in tava tapetata cu hartie de copt si coacem checul in jur de 50 minute in cuptorul preincalzit la 180°C. Dupa ce trece testul cu scobitoarea il scoatem si il lasam sa se raceasca pe un gratar.

chec-cu-nuca-si-scortisoara-3

Il pudram cu zahar, apoi il feliem si mancam. 🙂

chec-cu-nuca-si-scortisoara-0

Delicios!

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *