Chec cu nuca si scortisoara
Chec cu nuca si scortisoara. Batem ouale foarte bine cu zaharul pana devin cremoase, apoi adaugam pe rand uleiul, mierea de albine si nuca macinata, amestecand pe rand dupa fiecare ingredient in parte.
Checul cu nuca si scortisoara are parfumul si aroma sarbatorilor de iarna. Miroase atat de frumos in casa dupa ce il scoatem din cuptor incat rezistam cu greu asteptand sa se raceasca.
Va doresc sa va rasfatati la maxim cu acest chec minunat!
INGREDIENTE:
2 oua
100 g zahar
75 ml ulei
75 g miere de albine
100 g nuca macinata
100 ml lapte
1 lingurita coaja rasa de portocala
1 varf cutit cuisoare macinate
1/2 lingurita scortisoara
1 lingurita praf de copt stins cu 1 lingura suc lamaie
200 g faina
PREPARARE:
Batem ouale foarte bine cu zaharul pana devin cremoase, apoi adaugam pe rand uleiul, mierea de albine si nuca macinata, amestecand pe rand dupa fiecare ingredient in parte.
Turnam laptele cate putin amestecand in acest timp, apoi praful de copt stins cu lamaie si in final faina si mirodeniile (coaja de portocale, cuisoare si scortisoara).
Omogenizam compozitia, turnam aluatul in tava tapetata cu hartie de copt si coacem checul in jur de 50 minute in cuptorul preincalzit la 180°C. Dupa ce trece testul cu scobitoarea il scoatem si il lasam sa se raceasca pe un gratar.
Il pudram cu zahar, apoi il feliem si mancam. 🙂
Delicios!
Mmmm, Cristinica, ce bine arata! Imi imaginez ce aromat trebuie sa fie
Multumesc!
Pot sa vin cu cafeluta la tine? Tare bun trebuie sa fie checul tau cu scortisoara!
Multumesc! Te astept…
Atata tare frumos. E tare buna combinatia asta 😉
🙂