Chec banatean
Chec banatean. Mixam untul cu jumatate din cantitatea de zahar si 4 galbenusuri pana se devin o crema.
Reteta reprezinta o adaptare dupa Radu Anton Roman (Chec ca-n Banat din „Bucate, vinuri si obiceiuri romanesti”). Daca aveti pofta de ceva dulce, atunci nu ezitati si notati ce aveti de facut pentru ca se pregateste usor si ne rasfatam apoi cu o felie de chec, o ceasca de cafea si o carte buna!
INGREDIENTE:
150 g unt
150 g zahar
4 oua
1 plic zahar vanilat
coaja rasa de la 1/2 lamaie
50 g stafide
1 fiola esenta de rom
25 g nuca macinata + 20 g nuca tocata mare
1 plic praf de copt
350 g faina
PREPARARE:
Mixam untul cu jumatate din cantitatea de zahar si 4 galbenusuri pana se devin o crema.
Adaugam coaja de lamaie, zaharul vanilat, romul si stafidele si omogenizam compozitia.
Incorporam pe rand nuca macinata si albusul batut spuma tare cu restul de zahar.
La final adaugam faina amestecata cu praful de copt si amestecam.
Turnam aluatul in tava tapetata cu hartie de copt si il coacem checul in cuptorul preincalzit la 180°C timp de 45 minute sau pana trece testul cu scobitoarea.
Il lasam sa se raceasca pe un gratar apoi putem felia.
Sa aveti pofta!
Ce bine arată, Cristina! 🙂
Multumesc!
Trebuie incercat!
Intrebare: restul de zahar cand il adaugam?
Cand mixezi albusul, pentru a obtine o spuma foarte tare. Multumesc! 🙂
Foarte frumos arata! Si mie-mi plac retetele lui Radu Anton Roman, desi pana acum am ramas la nivel de citit 🙂
🙂