Tocanita de naut cu chorizo

1 octombrie 2014Diva in Bucatarie

Tocanita de naut cu chorizo

Tocanita de naut cu chorizo, un preparat simplu si savuros

Reteta de tocanita de naut cu chorizo se face simplu, rapid si usor. Este perfecta pentru oranz sau cina. 

Imi place ca este picanta si aromata de chorizo, carnat traditional spaniol. Poti folosi orice tip de carnat uscat picant gasesti in magazine.

Tocanita de naut cu chorizo rapida

De obicei tocanitele se gatesc la foc lent, ceea ce face ca timpul de preparare sa fie mare.

Aceasta reteta se face rapid, fara coacere.

Se fierbe putin, caci nautul si carnatii nu au nevoie de gatire excesiva.

Iata cum se face reteta de tocanita de naut cu chorizo:

INGREDIENTE:

(pentru 2 persoane)

100 g chorizo

2 linguri ulei

1 ceapa mare

1 lingurita apio tocat marunt

1 lingura morcov ras fin

2 linguri ardei gras rosu tocat cuburi mici

400 g cuburi de rosii decojite

2 catei mari usturoi

1 varf cutit seminte chimen

1 lingurita zahar

1 lingurita otet balsamic

400 g naut din conserva

2 linguri vin rosu

sare

piper

boia de ardei dulce

patrunjel verde pentru servit

Timp de pregatire: 5 minute

Timp de gatire: 15 minute

PREPARARE:

Calim pentru inceput feliile de chorizo apoi le scoatem din tigaie.

tocanita-de-naut-cu-chorizo-1

In acest ulei calim ceapa pana devine translucida.

tocanita-de-naut-cu-chorizo-2

Adaugam apio, ardeii si morcovul si continuam sa calim inca 1-2 minute.

tocanita-de-naut-cu-chorizo-3

Adaugam rosiile, usturoiul, chimenul, zaharul si otetul si fierbem la foc mic 2-3 minute, apoi adaugam vinul.

tocanita-de-naut-cu-chorizo-4

Punem peste sosul de rosii nautul scurs si feliile de chorizo, asezonam cu sare, piper si boia de ardei. Lasam la foc mic inca 2-3 minute si gata!

tocanita-de-naut-cu-chorizo-sun-food-i

Servim tocanita imediat, cu putin patrunjel verde.

tocanita-de-naut-cu-chorizo-sun-food

Sa aveti pofta!

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *