Gasca cu varza in vas roman

3 septembrie 2014Diva in Bucatarie

Gasca cu varza in vas roman. Curatam si spalam bine gasca, apoi o frecam bine cu sare, piper si cimbru, apoi o umplem cu un mar mic, cateva crengute de cimbru si usturoi.

Pentru a pregati gasca cu varza in vas roman nu este nevoie de mult efort, doar rabdare sa se pregateasca…  Se face atat de simplu, iar rezultatul este atat de bun, incat merita asteptarea.

INGREDIENTE:

1 gasca de marime medie (pana intr-un an)

1 mar mic

4-5 catei usturoi

4-5 crengute cimbru

1 varza mare

sare

1 ceapa mare

1 morcov mediu

1 ardei kapia

cimbru uscat

1 frunza dafin

1 legatura marar proaspat

boabe de piper

2 linguri ulei

PREPARARE:

Curatam si spalam bine gasca, apoi o frecam bine cu sare, piper si cimbru, apoi o umplem cu un mar mic, cateva crengute de cimbru si usturoi.

gasca-cu-varza-in-vas-roman-1

Punem gasca in vasul pe care l-am scufundat in apa in prealabil, punem capacul si o coacem in cuptorul preincalzit la 180°C timp de aproximativ 90 minute. O vom roti dupa 45 minute. Dupa ce o rotim incepem sa pregatim varza: o tocam marunt si o frecam cu sare. Calim ceapa tocata marunt, apoi adaugam morcovul si ardeiul kapia si le calim impreuna la foc mic, apoi le punem peste varza.

gasca-cu-varza-in-vas-roman-2

Adaugam apa, frunza de dafin, cimbru, boabe de piper si lasam sa fiarba in jur de 15 minute. Intepam gasca cu furculita din loc in loc. In momentul in care nu mai iese sange din aceasta punem varza in vasul roman, langa pasare, adaugand si jumatate din legatura de marar tocata marunt.

gasca-cu-varza-in-vas-roman-3

Punem capacul si lasam sa se pregateasca pana se rumeneste gasca pe ambele parti. Cand este gata adaugam restul de marar tocat marunt si putem servi.

gasca-cu-varza-in-vas-roman-a

Garantat nu ramane nimic, asa ca va doresc si voua spor la gatit!

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *