Vinete pane
Vinete pane. Scoatem vinetele pane pe un servetele absorbante pentru a absorbi surplusul de ulei.

INGREDIENTE:
2 vinete medii
3 oua
faina
pesmet – optional
sare
piper
ulei pentru prajit
PREPARARE:
Spalam vinetele si le taiem rondele. Presaram sare si le lasam minim 30 minute pentru a lasa sucul amar – le punem intr-o sita sau pe un plan inclinat pentru a se scurge mai usor .
Dupa acest interval vom sterge feliile cu un servet de bucatarie.
Batem ouale cu sare si piper si adaugam treptat faina pana rezulta un aluat putin mai consistent decat aluatul de clatite. Tavalim vinetele prin faina sau pesmet (dupa gust) apoi le dam prin aluat si le prajim in uleiul incins.
Scoatem vinetele pane pe un servetele absorbante pentru a absorbi surplusul de ulei.
Le servim calde sau reci, cu un sos de iaurt cu usturoi, mujdei, smantana, maioneza sau sos aioli.
Pofta buna!