Prajitura cu afine si mascarpone

15 august 2014Diva in Bucatarie

Prajitura cu afine si mascarpone. Prajitura cu afine, o creama ce contine mascarpone si un topping crocant este deliciul perfect pentru sfarsitul verii, un rasfat dulce-acrisor pentru week-end-ul ce bate la usa.

Prajitura cu afine, o creama ce contine mascarpone si un topping crocant este deliciul perfect pentru sfarsitul verii, un rasfat dulce-acrisor pentru week-end-ul ce bate la usa.

INGREDIENTE:

Pentru blat:

150 g faina

1/2 pachet praf de copt

1 praf de sare

50 g zahar

1 pachet zahar vanilat

50 g branza de vaci uscata

50 ml lapte

50 ml ulei

Pentru umplurura:

250 g mascarpone

100 g branza de vaci

1 pachet budinca de vanilie

1 ou + 1 galbenus

1 lingura ulei

100 g zahar

1 plic zahar vanilat

200 g afine

Pentru topping:

200 g faina

75 g unt rece

120 g zahar

zahar pudra pentru tapetare – cand se raceste prajitura

PREPARARE:

Pentru a realiza blatul punem toate ingredientele intr-un bol si le amestecam pana obtinem o compozitie omogena.

prajitura-cu-afine-si-mascarpone-1

Intindem aluatul si il punem in tava tapetata cu hartie de copt. Realizam umplutura in cel mai simplu mod: punem ingredientele in vas (cu exceptia afinelor) si le amestecam pana obtinem o compozitie omogena. Punem crema peste blat.

prajitura-cu-afine-si-mascarpone-2

Peste crema presaram afinele.

prajitura-cu-afine-si-mascarpone-4

Pregatim toppingul amestecand cu mana ingredientele puse intr-un vas. Obtinem firimituri mici de aluat pe care le vom presara peste afine (eu am folosit doar 3/4 din compozitia obtinuta).

prajitura-cu-afine-si-mascarpone-5

Coacem prajitura in cuptorul preincalzit la 180°C timp de 45 minute. Cand este gata o scoatem si o lasam sa se raceasca, apoi o taiem si o pudram cu zahar.

prajitura-cu-afine-si-mascarpone--0

Delicioasa!

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

  1. La 150 g de faina, 50 ml de ulei si 50 de lapte? Sunteți sigura ca nu sunt greșite cantitățile? Noroc ca am știut sa refac aceasta reteta.

Dă-i un răspuns lui GratielaAnulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *