fbpx

RETETE RECENTE

PRAJITURA CU AFINE SI MASCARPONE

August 15, 2014 | CATEGORIA

prajitura-cu-afine-si-mascarpone

Prajitura cu afine, o creama ce contine mascarpone si un topping crocant este deliciul perfect pentru sfarsitul verii, un rasfat dulce-acrisor pentru week-end-ul ce bate la usa.

INGREDIENTE:

Pentru blat:

150 g faina

1/2 pachet praf de copt

1 praf de sare

50 g zahar

1 pachet zahar vanilat

50 g branza de vaci uscata

50 ml lapte

50 ml ulei

Pentru umplurura:

250 g mascarpone

100 g branza de vaci

1 pachet budinca de vanilie

1 ou + 1 galbenus

1 lingura ulei

100 g zahar

1 plic zahar vanilat

200 g afine

Pentru topping:

200 g faina

75 g unt rece

120 g zahar

zahar pudra pentru tapetare – cand se raceste prajitura

PREPARARE:

Pentru a realiza blatul punem toate ingredientele intr-un bol si le amestecam pana obtinem o compozitie omogena.

prajitura-cu-afine-si-mascarpone-1

Intindem aluatul si il punem in tava tapetata cu hartie de copt. Realizam umplutura in cel mai simplu mod: punem ingredientele in vas (cu exceptia afinelor) si le amestecam pana obtinem o compozitie omogena. Punem crema peste blat.

prajitura-cu-afine-si-mascarpone-2

Peste crema presaram afinele.

prajitura-cu-afine-si-mascarpone-4

Pregatim toppingul amestecand cu mana ingredientele puse intr-un vas. Obtinem firimituri mici de aluat pe care le vom presara peste afine (eu am folosit doar 3/4 din compozitia obtinuta).

prajitura-cu-afine-si-mascarpone-5

Coacem prajitura in cuptorul preincalzit la 180°C timp de 45 minute. Cand este gata o scoatem si o lasam sa se raceasca, apoi o taiem si o pudram cu zahar.

prajitura-cu-afine-si-mascarpone--0

Delicioasa!

Comentarii

  • Gabriela

    Foarte greu se dă ”Like this” rețetelor dvs.Probabil nu se vrea!

    • diva in bucatarie

      La mine merge foarte bine!

  • Big Like 🙂

    • diva in bucatarie

      Multumesc!

  • Gratiela

    La 150 g de faina, 50 ml de ulei si 50 de lapte? Sunteți sigura ca nu sunt greșite cantitățile? Noroc ca am știut sa refac aceasta reteta.

ADAUGA UN COMENTARIU

Your email address will not be published. Required fields are marked *