Mazare noua cu morcovi si marar la multicooker
Mazare noua cu morcovi si marar la multicooker. Adaugam mazarea, supa de legume, funza de dafin, cateva boabe de piper si un catel de usturoi.
O reteta simpla, rapida si gustoasa de mazare noua cu morcovi, pregatita la multicooker are avantajul de a fi pregatita mai repede decat la aragaz dar si faptul ca nu folosim aragazul ce produce caldura. 🙂
INGREDIENTE:
500 g mazare noua
500 ml supa legume
1 ceapa mare
3 morcovi tineri
1/2 ardei kapia mic
1 catel usturoi
1 frunza dafin
1 lingurita pasta de rosii
3 linguri suc de rosii
1 legatura marar
boabe de piper
sare
PREPARARE:
Curatam mazarea si o spalam sub jet de apa.
Calim in 2 linguri ulei si 1 lingura apa ceapa cu morcovii taiati rondele si ardeiul tocat cuburi mici – initial le-am calit in tigaie, dar pentru ca era destul de cald in casa am mutat compozitia in multicooker, acesta oferind confortul de gati fara sa se incalzeasca in bucatarie.
Adaugam mazarea, supa de legume, funza de dafin, cateva boabe de piper si un catel de usturoi.
Daca este nevoie completam cu apa, astfel incat lichidul sa depaseasca mazarea. Lasam pe programul de fierbere 20 minute (daca nu s-a fiert in acestr timp adaugam 200 ml apa si lasam sa mai fiarba 10 minute). Adaugam sare, pasta de rosii, sucul de rosii si mai lasam in jur de 2-3 minute.
Oprim aparatul, adaugam mararul tocat si amestecam pana se omogenizeaza compozitia.
Servim imediat.
Pofta buna!
Iubesc mancarica asta,a bunicii era minunata!Pupici! <3
Multumesc, Flory!
Sanatoasa si frumos colorata 🙂
Multumesc, Simona!
Foarte buna!!!
Preferata mea , mazarea !!! 😉