fbpx

RETETE RECENTE

TORT “MUSUROI DE CARTITA”

May 30, 2014 | CATEGORIA

tort-musuroi-de-cartita-felie

Varianta mea pentru un tortul “musuroi de cartita” este ceea ce numesc eu un tort rapid si delicios, ce va incanta orice mamica ce doreste sa isi rasfete copilul cu un desert simpatic si gustos, iar pe cei mici ii va face sa vina repede cu farfuria golita pentru a mai cere inca o portie. 🙂

INGREDIENTE:

Pentru blat:

4 oua

120 g faina

120 g zahar

2 linguri ulei

1 lingura apa rece

1 lingura praf copt

1 lingura cu varf cacao neagra

Pentru crema si umplutura:

2-3 banane

3 linguri suc lamaie

1 plic budinca de vanilie

4 foi de gelatina

4 linguri zahar pudra

250 ml frisca lichida

 

PREPARARE: 

Separam albusurile de galbenusuri. Mixam albusurile cu zaharul pana devine spuma tare ca pentru bezea, apoi adaugam galbenusurile unul cate unul amestecand usor cu o spatula sau o lingura.

tort-musuroi-de-cartita-1

Turnam uleiul si apa rece si amestecam usor , apoi incorporam faina amestecata cu cacao si praf de copt.

tort-musuroi-de-cartita-2

Turnam aluatul in tava si il coacem in jur de 20-25 minute in cuptorul preincalzit la 180°C, apoi il lasam sa se raceasca pe un gratar. Cat timp se coace blatul pregatim crema. Punem foile de gelatina la inmuiat. Batem friusca cu o lingura zahar pudra pana devine tare,  avand grija sa nu devina ca o crema cu unt. Dizolvam budinca de vanilie in 100 ml lapte, apoi o amestecam cu restul de lapte si 3 linguri zahar pudra. O fierbem la foc mic, amestecand continuu, pana obtinem consistenta obisnuita. O luam de pe foc si adaugam foile de gelatina scurse de apa si o lingurita de unt. Mixam repede pentru a se omogeniza compozitia. Cand budinca s-a racit incorporam frisca batuta.

tort-musuroi-de-cartita-4

Taiem un capac subtire din blat, apoi il scobim putin.

tort-musuroi-de-cartita-3

Curatam bananele de coaja, le taiem pe jumatate – pe lungime si pe latime, apoi le dam prin suc de lamaie amestecat cu 100-150 ml apa ( impiedicam inegrirerea bananelor), apoi le aranjam in scobitura blatului.

tort-musuroi-de-cartita-5

Acoperim cu crema, avand grija sa tuguiem cat putem (ca un mic con) aranjamentul acesteia. Acoperim crema cu blatul scobit si maruntit cat mai fin.

Dam tortul la rece cateva ore, apoi putem servi.

tort-musuroi-de-cartita-0

Petrecere frumoasa!

Anna Gaspar l-a incercat si i-a iesit foarte bine. Multumesc, Anna!

TORT-MUSUROI-ANNA-GASPAR

 

 

Comentarii

  • Imi place mult varianta propusa de tine, tortul e intr-adevar rapid, aspectuos si delicios 🙂

    • diva in bucatarie

      Multumesc!

  • Superba reteta! Tare-mi placea poza de pe cutiile cu “musuroi de cartita” din supermarket, dar niciodata nu m-au tentat sa le cumpar macar sa vad despre ce e vorba. De-acum incolo nici atat, ca nu cred ca poate fi ceva mai bun decat prajitura asta! Ca sa nu mai zic ca pozele tale sunt mult mai frumoase decat cele de pe cutie 🙂

    • diva in bucatarie

      Multumesc, Iuliana!

  • Valexx

    Buna! banuiesc ca la ingrediente ar trebui sa fie trecut si aproximativ 500ml lapte, deoarece pentru budinca de vanilie aceasta a fi cantitatea…
    Reteta cred ca este delicioasa..
    Felicitari!

    • diva in bucatarie

      EU PUN 400 ML

  • Maria

    Buna! Vreau sa incerc reteta cat mai curand, dar inainte de asta vreau sa stiu cat lapte se foloseste pt crema. Budinca de vanilie se face ca pe plic?

    • diva in bucatarie

      eu pun 400 ml in general

      • Maria

        Deci toata reteta de crema necesita doar 400 ml lapte?

        • diva in bucatarie

          Da.

  • larisa

    Buna, vreau sa incerc prajitura dar am observat ca apare de 2 ori 4 foi de gelatina, 8 in total. 4 am inteles ca se adauga in budinca, dar celelalte 4? multumesc

    • diva in bucatarie

      Am corectat, multumesc! Folosim doar 4 foi gelatina.

      • larisa

        Buna, am facut- o si mi-a iesit f bine, am avut o tava cu un diametru mai mare ceea ce a fost ok, astfel stratul de crema nu a fost asa inalt. multumesc

  • Larisa

    Se poate folosi si gelatina praf

  • sorina

    in caz ca folosim gelatina praf ,de cate pachetele va fi nevoie?

  • Teodora

    ce fel de frisca ati folosit? Indulcita (gen hulala) sau smantana pentru frisca?

  • Oana

    Multumesc pentru reteta! Mi.a reusit din prima! 🙂

ADAUGA UN COMENTARIU

Your email address will not be published. Required fields are marked *