Spirale baneasa cu sos alfredo si pui
Spirale baneasa cu sos alfredo si pui. Punem 3/4 din parmezanul ras peste smantana, putina sare si piper proaspat macinat si amestecam.
INGREDIENTE:
300 g paste Spirale Baneasa
1 buc. piept de pui
1 lingurita sare
100 g unt
200 ml smantana pentru gatit
150 g parmezan ras
1-2 catei usturoi pisati
sare
piper
cateva fire de patrunjel verde
PREPARARE:
Pregatim pieptul de pui la gratar, apoi radem parmezanul.
Punem pastele la fiert intr-o oala mare, in care adaugam sare. Pastele le fierbem cat sa fie al dente, cat scrie pe pachet- niciun minut mai mult. Cat timp acestea se fierb pregatim sosul: topim untul intr-o tigaie si calim foarte putin usturoiul, adaugam smantana lasam 1 minut la foc mic.
Punem 3/4 din parmezanul ras peste smantana, putina sare si piper proaspat macinat si amestecam.
Pastele fierte si scurse de apa vor fi puse peste sos impreuna cu pieptul de pui taiat fasii si putin patrunjel verde tocat, apoi amestecam pana se omogenizeaza.
Le servim imediat, adaugand un plus de parmezan in fiecare farfurie si ornam cu frunze de patrunjel verde.
Simplu, rapid si bun!
Pofta buna!