Prajitura simpla cu firimituri crocante
Prajitura simpla cu firimituri crocante. O prajitura simpla, usor de pregatit poate fi tot ce ne dorim cand vrem sa pregatim un desert pe care il servim langa ceai, cafea sau in pachetelul de scoala…

O prajitura simpla, usor de pregatit poate fi tot ce ne dorim cand vrem sa pregatim un desert pe care il servim langa ceai, cafea sau in pachetelul de scoala…
INGREDIENTE:
Pentru aluat:
100 g unt la temperatura camerei
150 g zahar
2 oua
250 ml lapte
1 pastaie vanilie
400 g faina
1 plic praf de copt
1 lingurita coaja rasa de portoclae
2 linguri suc portocale + 1 lingurita esenta portocale
Pentru firimituri:
50 g unt
100 g faina
50 g zahar
1/2 lingurita scortisoara
Optional pentru topping:
50 g ciocolata topita cu 1 lingura lapte
sau
zahar pudra
PREPARARE:
Fierbem laptele cu semintele din pastaia de vanilie in 2-3 clocote, apoi il punem la racit. Preincalzim cuptorul la 180°C. Mixam ouale cu zaharul su untul timp de 5 minute. Adaugam laptele usor caldut. Amestecam faina cu praful de copt, apoi le incorporam in compozitie.
Punem in aluat coaja rasa de portocale, esenta si sucul de portocale si amestecam pana se omogenizeaza, apoi turnam aluatul intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
Pentru a pregati firimiturile de aluat frecam ingredientele (fara scortisoara) cu mana intr-un castron, apoi le presaram peste aluat. Pudram cu putina scortisoara, apoi dam tava la cuptor.
Coacem prajitura timp de 30-35 minute, sau pana trece testul cu scobitoarea.
Cand este gata o scoatem si o lasam sa se raceasca pe un gratar. Cand s-a racit o decoram cu ciocolata topita sau o tapetam cu zahar pudra.
Simplu si bun!
Pot sa iau toata tava si sa savurez zilele urmatoare langa cafea dimineata ? E tot ce imi doresc de la un desert!
😉
Delicioasa prajitura!!!
Multumesc!
Nu refuz o portie!!!
🙂