Biscuiti cu nuca si ciocolata

26 ianuarie 2014Diva in Bucatarie

Biscuiti cu nuca si ciocolata

Biscuiti cu nuca si ciocolata, reteta simpla, rapida si usor de pregatit.

Biscuiti cu nuca si ciocolata, aromati cu scortisoara, sunt tot ce poate fi mai bun intr-o zi geroasa de iarna cand vrei sa ignori frigul de afara cu bucurii mici, delicate si savuroase.

Sunt fragezi, aromati si parfumati, cu un gust foarte bun. Singurul lor defect este ca se termina prea repede.

De cateva zile ma simt mai lenesa. Am chef sa stau tolanita langa semineu, sa citesc o carte si sa rontai biscuiti.

Evident ca nu apuc sa fac asta, dar continui sa visez la acest lucru.

Revenind la reteta de biscuiti cu nuca si ciocolata trebuie sa va spun ca am vazut retete asemantoare ce purtau numele de fursecuri cu nuca si ciocolata. 

Daca nu va place scortisoara puteti renunta la aceasta. Folositi in locul acesteia 1 lingurita pudra de coaja rasa de portocale sau 1 lingurita esenta naturala de vanilie.

Dar ar fi pacat sa schimati reteta. Biscuitii cu nuca si ciocolata sunt adorati de copii, dar si adultii vor fi incantati de acestia.

Se pot consuma imediat, dar se pot pastra 5-7 zile intr-o cutie metalica ce inchide etans. Raman crocante, dar nu se usuca!

Mai multe retete  de biscuiti gasiti daca apasati aici.

Retete cu fursecuri gasiti daca apasati aici. 

Acum va las lista de ingrediente si modul de preparare pentru biscuiti cu nuca si ciocolata explicat pas cu pas.

INGREDIENTE:
(pentru aprox. 70 buc)

250 g unt la temperatura camerei
200 g zahar
2 plicuri zahar vanilat
250 g faina
250 g nuci macinate
2 lingurita pudra de cacao neagra
2 linguritre rase scortisoara
1 plic praf de copt
150 g ciocolata cu lapte
2 linguri lapte

PREPARARE:

Am mixat untul cu zahar si zahar vanilat pana dam obtinut o crema spumoasa. Separat am amestecat intr-un vas ingredientele solide: faina,praf de copt, nuca, cacao si scortisoara.

biscuiti-cu-nuca-si-ciocolata-1

Am pus crema de unt peste ingredientele solide si amestecam pana am obtinut un aluat omogen.

biscuiti-cu-nuca-si-ciocolata-2

Am format din aluatul obtinut niste suluri cu diametrul de aproximativ 5 cm. Le-am infasurat in folie de staniol (sau foile alimentara sau hartie de copt) si le-am lasat peste noapte in frigider. Daca va grabiti puteti sa continuati pregatirea biscuitilor cu nuca si ciocolata dupa 4 ore.

biscuiti-cu-nuca-si-ciocolata-3-0

A doua zi tam taiat aluatul in felii  groase de 1 cm, le-am modelat intre palme pana am obtinut niste bile si l-ame pus in tava mare de cuptor tapetata cu hartie de copt. In fiecare bila am format niste adancituri folosindu-ma de un creion mai gros sau de degetul mic.

biscuiti-cu-nuca-si-ciocolata-4

Am copt biscuitii in cuptorul preincalzit la 180°C timp de 12-15 minutem apoi i-am scos si i-am lasat sa se raceasca pe un gratar.
Am topit la microunde ciocolata cu laptele, apoi am umplut adanciturile biscuitilor.
YAMMY!!!

Tare buni sunt biscuitii cu nuca si ciocolata!

Va invit sa ma ma urmariti si pe canalul de YouTube.

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *