Chec in trei culori cu budinca de capsuni
Chec in trei culori cu budinca de capsuni. Adaugam pe rand uleiul, praful de copt si faina, pe care le amestecam cu lingura usor pana se omogenizeaza compozitia.
Un chec frumos colorat, aromat si cu siguranta de efect. Am vrut sa incerc o alta varianta pentru checul in trei culori decat cea pregatita anterior, asa ca am incercat o idee retinuta de pe internet – am vazut doar poza acestuia.
Din pacate nu stiu unde l-am vazut asa ca voi incerca si o varianta cu unt in speranta ca voi reusi sa pastrez egalitatea intre nuantele de culori. Nimeni se pare ca nu a dat importanta aspectului pe care eu mi-l doream.
Cred ca este foarte potrivit pentru week-end-ul ce bate la usa, asa ca va invit sa-l incercati. Intre timp am regasit sursa pozei care m-a inspirat! O gasiti pe blogul Violetei Pasat.
INGREDIENTE:
4 oua
200 g zahar
200 g faina
100 ml ulei
1 plic praf de copt stins cu lamaie sau otet
1 lingura cacao neagra
1 lingura praf budinca de capsuni + 1 picatura colorant alimentar rosu
2 linguri lapte
PREPARARE:
Batem albusurile spuma tare cu un praf de sare. Adaugam zaharul si continuam sa mixam pana se topeste zaharul. Punem galbenusurile (pe rand sau toate odata) si amestecam usor cu o lingura sau un tel.
Adaugam pe rand uleiul, praful de copt si faina, pe care le amestecam cu lingura usor pana se omogenizeaza compozitia.
Impartim compozitia in 3 boluri.
Una o coloram cu cacao si adaugam o lingura de lapte, a doua o amestecam cu praful de budinca, o lingura de lapte si colorantul rosu, iar pe a treia o lasam asa cum este.
Turnam aluaturile colorate in tava incercand sa delimitam nunatele cu niste cartonase pe care le vom scoate inainte sa bagam tava in cuptor.
Din pacate in acest moment cred ca am tras prea tare si compozitia roz s-a intins peste cea alba. Coacem checul in cuptorul preincalzait la 180°C timp de 45 minute. Miroase frumos si este foarte gustos. Iar culorile lui sunt chiar speciale, nu-i asa?
Spor la gatit!
Ce fain!
🙂
Da, sunt speciale culorile, fine, ca si gustul checului, sunt sigura !
Asa este!
Wow…… It’s so Great. I love this food very much. Great job.
Thank you!
reteta asta e copiata dupa a mea si nici macar nu specifici unde te-ai inspirat…
Ma bucur ca am descoperit sursa! Pur si simplu am vazut-o dar nu stiam unde!!! Chiar acum pun link-ul, merita laudele tuturor! Din pacate eu nu am respectat ingredientele tale (nestiind unde am vazut reteta) si iata ca dunga alba mi-a iesit prea subtire!
Cat de frumos arata! <3
🙂 Multumesc!
Cat e de frumos !!! <3
Multumesc!
Foarte frumos!!!
Multumesc!
Buna idee! 😉