Ciorba de burta

23 decembrie 2013Diva in Bucatarie

Ciorba de burta. Curatam burta foarte bine, o spalam in multe ape apoi o punem la fiert cu oasele de vaca. Vom lua spuma de ori va fi nevoie.

INGREDIENTE:

1.5 kg burta de vita
0.5 kg oase de vita
4 morcovi medii – mari
1 felie groasa radacina de telina
2 cepe maricele
1 capatana usturoi
200 g smantana
2 galbenusuri
1 lingurita faina
25 ml otet
50 g gogosari din otet
boabe piper
sare

PREPARARE:

Curatam burta foarte bine, o spalam in multe ape apoi o punem la fiert cu oasele de vaca. Vom lua spuma de ori va fi nevoie.

ciorba-de-burta-1

Cand burta este pe jumatate fiarta scoatem oasele, taiem burta (daca nu este deja taiata), adaugam legumele, 2-3 catei de usturoi intregi, o parte din acestia zdrobiti (pastram 2-3 pentru final) gogosarii murati taiati fasii sau cubulete, boabe de piper si sare.

ciorba-de-burta-2

Lasam sa fiarba la foc mediu pana se fierbe complet burta. Scoatem oasele, ceapa, telina si morcovii din oala. Intr-un castron amestecam galbenusurile cu smantana si faina. Adaugam treptata zeama calda de ciorba pentru a creste temperatura compozitiei, astfel incat sa nu capete aspect branzos cand o turnam in oala. Punem compozitia de oua cu smantana in ciorba, adaugam otetul, restul de usturoi pisat si mai fierbem cateva minute.

ciorba-de-burta-3

Servim ciorba calda, adaugand dupa gust mujdei, otet sau sare.
Sa aveti pofta!

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *