Ciorba de burta
Ciorba de burta. Curatam burta foarte bine, o spalam in multe ape apoi o punem la fiert cu oasele de vaca. Vom lua spuma de ori va fi nevoie.
INGREDIENTE:
1.5 kg burta de vita
0.5 kg oase de vita
4 morcovi medii – mari
1 felie groasa radacina de telina
2 cepe maricele
1 capatana usturoi
200 g smantana
2 galbenusuri
1 lingurita faina
25 ml otet
50 g gogosari din otet
boabe piper
sare
PREPARARE:
Curatam burta foarte bine, o spalam in multe ape apoi o punem la fiert cu oasele de vaca. Vom lua spuma de ori va fi nevoie.
Cand burta este pe jumatate fiarta scoatem oasele, taiem burta (daca nu este deja taiata), adaugam legumele, 2-3 catei de usturoi intregi, o parte din acestia zdrobiti (pastram 2-3 pentru final) gogosarii murati taiati fasii sau cubulete, boabe de piper si sare.
Lasam sa fiarba la foc mediu pana se fierbe complet burta. Scoatem oasele, ceapa, telina si morcovii din oala. Intr-un castron amestecam galbenusurile cu smantana si faina. Adaugam treptata zeama calda de ciorba pentru a creste temperatura compozitiei, astfel incat sa nu capete aspect branzos cand o turnam in oala. Punem compozitia de oua cu smantana in ciorba, adaugam otetul, restul de usturoi pisat si mai fierbem cateva minute.
Servim ciorba calda, adaugand dupa gust mujdei, otet sau sare.
Sa aveti pofta!
Delicioasa ciorba!
Multumesc!
Asta e regina ciorbelor. Am mancat-o de o mie de ori si nu ma plictisesc de ea!
Banuiam eu ca iti place!
O ador pur si simplu!!
😉
Este delicioasa♥