RETETE RECENTE

MAZARE PICANTA DE POST CU ROSII SI MASLINE

December 16, 2013 | CATEGORIA

mazare-picanta-de-post-cu-rosii-si-masline

INGREDIENTE:
(pentru 2 portii)

300 g mazare – congelata sau conserva
1 ceapa mica
1 morcov mic
1 catel usturoi pisat
1/2 ardei gras rosu ( poate fi si kapia sau gogosar)
1/2 ardei iute (sau unul intreg daca mancam foarte picant)
cateva fire verdeata (patrunjel si cimbru)
2-3 linguri ulei
400 g rosii decojite
120 g masline fara samburi
1/2 lingurita faina
sare
cateva boabe piper

PREPARARE:

Tocam foarte fin ceapa, dam prin razatoarea mica morcovul si ardeiul gras si le calim in uleiul incins.

mazare-picanta-de-post-cu-rosii-si-masline-1

Adaugam ardeiul iute tocat marunt, usturoiul pisat si calim in continuare, continuand sa amestecam (cam 10 secunde).

mazare-picanta-de-post-cu-rosii-si-masline-2

Punem mazarea, putina sare, boabe de piper, rosiile tocate marunt (pastram 2 linguri din sucul de rosii) si o ceasca de apa. Fierbem la foc mediu in jur de 10 minute, apoi adaugam maslinele, sucul de rosii in care am dizolvat faina si cimbrul.

mazare-picanta-de-post-cu-rosii-si-masline-3

Fierbem pana se ingroasa sosul apoi luam de pe foc.

mazare-picanta-de-post-cu-rosii-si-masline-4

Servim mancarea calda, cu putin patrunjel verde proaspat tocat.
Sa aveti pofta!

Reteta poate fi citita si pe icook.to

Comentarii

  • Interesanta combinatie.. n-am incercat-o niciodata.

    • diva in bucatarie

      CHIAR ESTE BUNA!

  • Diana

    Ador mancarea asta!!!…nu ma mai puteam satura 🙂
    Ii o combinatie minunata de arome!Si ce ii foarte important…ca ati pus imagini cu mancarea…initial mi-ati furat ochii…ulterior m-ati cucerit cu gustul!

ADAUGA UN COMENTARIU

Your email address will not be published. Required fields are marked *