Mazare picanta de post cu rosii si masline

16 decembrie 2013Diva in Bucatarie

Mazare picanta de post cu rosii si masline. Tocam foarte fin ceapa, dam prin razatoarea mica morcovul si ardeiul gras si le calim in uleiul incins.

INGREDIENTE:
(pentru 2 portii)

300 g mazare – congelata sau conserva
1 ceapa mica
1 morcov mic
1 catel usturoi pisat
1/2 ardei gras rosu ( poate fi si kapia sau gogosar)
1/2 ardei iute (sau unul intreg daca mancam foarte picant)
cateva fire verdeata (patrunjel si cimbru)
2-3 linguri ulei
400 g rosii decojite
120 g masline fara samburi
1/2 lingurita faina
sare
cateva boabe piper

PREPARARE:

Tocam foarte fin ceapa, dam prin razatoarea mica morcovul si ardeiul gras si le calim in uleiul incins.

mazare-picanta-de-post-cu-rosii-si-masline-1

Adaugam ardeiul iute tocat marunt, usturoiul pisat si calim in continuare, continuand sa amestecam (cam 10 secunde).

mazare-picanta-de-post-cu-rosii-si-masline-2

Punem mazarea, putina sare, boabe de piper, rosiile tocate marunt (pastram 2 linguri din sucul de rosii) si o ceasca de apa. Fierbem la foc mediu in jur de 10 minute, apoi adaugam maslinele, sucul de rosii in care am dizolvat faina si cimbrul.

mazare-picanta-de-post-cu-rosii-si-masline-3

Fierbem pana se ingroasa sosul apoi luam de pe foc.

mazare-picanta-de-post-cu-rosii-si-masline-4

Servim mancarea calda, cu putin patrunjel verde proaspat tocat.
Sa aveti pofta!

Reteta poate fi citita si pe icook.to

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

  1. Ador mancarea asta!!!…nu ma mai puteam satura 🙂
    Ii o combinatie minunata de arome!Si ce ii foarte important…ca ati pus imagini cu mancarea…initial mi-ati furat ochii…ulterior m-ati cucerit cu gustul!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *