Omleta cu cartofi rasi, branza si slanina

2 decembrie 2013Diva in Bucatarie

Omleta cu cartofi rasi, branza si slanina. Omleta cu cartofi fierti si rasi, cu branza si slanina este perfecta in sezonul rece. Este gustoasa, satioasa, usor de pregatit. 

Omleta cu cartofi fierti si rasi, cu branza si slanina este perfecta in sezonul rece. Este gustoasa, satioasa, usor de pregatit. 

O pregatesc adesea pentru micul dejun in week-end.

Pentru aceasta reteta folosesc un cartof fiert in coaja de marime medie. Daca stiu ca dimineata nu ma trezesc foarte devreme fierb cartoful seara. il curat de coaja si il invelesc in folie alimentara dupa ce se raceste.

Nu am pus in omleta cu cartofi fierti, branza si slanina nici un fel de verdeata, dar am presarat putina ceapa verde. Daca vreti sa folositi verdeata puteti alege intre marar si patrunjel ce va place mai mult sau ce aveti in casa, caci merg foarte bine amandoua.

Daca nu aveti slanina afumata puteti folosi bacon, kaizer sau orice are putina grasime. In acest caz veti mari putin cantitatea de ulei in care urmeaza a pregatiti omleta, astfel incat ouale sa nu se lipeasca de tigaie.

Mie imi place omleta rotunda, din  care fiecare isi poate taia cat vrea sa manance. Ca sa imi iasa rotunda si frumoasa o intorc cu ajutorul unei farfurii plate.

Daca va plac omletele am o colectie din care va puteti inspira. Veti gasi retete simple, dar si retete de omleta la cuptor, briose omleta, omlete din bucataria romaneasca sau internationala. Puteti citi retetele de omleta daca apasati aici.

Daca va plac ouale puteti incerca si reteta de oua turcesti posate. O puteti citi daca apasati aici.

Va las mai jos lista de ingrediente si modul de preparare pentru omleta cu cartofi rasi, branza si slanina.

INGREDIENTE:

(pentru 2-3 persoane)

3 oua mari (XL) sau 4 medii
100 g cartofi fierti in coaja si rasi
100 g branza de oaie (putem inlocui cu cascaval sau mozzarella)
1 felie de slanina  (35-40 g)
sare
piper
1 varf de cutit de cimbru uscat
frunze de ceapa verde/chives pentru decor

PREPARARE:

Am calit slanina taiata cuburi intr-o lingurita de ulei. Slanina lasa suficienta grasime pentru a pregati omleta.

omleta-cu-cartofi-rasi-branza-si-slanina-1

Am ras prin garurile mari ale razatoarei cartofii si branza, le-am amestecat si  condimentat cu un varf de cimbru, sare si piper. Am batut ouale foarte bine, pana si-au dublat volumul, apoi le-am amestecat cu branza si cartofii rasi.

omleta-cu-cartofi-rasi-branza-si-slanina-2

Am turnat compozitia de oua peste slanina calita. Am rumenit omleta pe ambele parti (intorcand-o cu ajutorul unei farfurii mari plate) si am mancat-o imediat.

Pofta buna!

Va invit sa ma urmariti si pe canalul de YouTube.

Ma gasiti si pe Instagram.

Va invit in grupul Gatesc cu prietenii. 

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *