Maioneza de post
Maioneza de post. Dizolvam faina in apa. Fierbem pana se ingroasa (ca o budinca groasa), avand grija sa amestecam sa nu se lipeasca, apoi o luam de pe foc si o lasam sa se racaesca.
INGREDIENTE:
300 ml apa
30 g faina
4-5 linguri ulei
1 lingura mustar
sare
PREPARARE:
Dizolvam faina in apa. Fierbem pana se ingroasa (ca o budinca groasa), avand grija sa amestecam sa nu se lipeasca, apoi o luam de pe foc si o lasam sa se racaesca.
Amestecam cu un mixer vertical dupa ce adaugam si restul de ingrediente.
Are culoare si gust bun si poate inlocui fara probleme maioneza clasica cu ou.
Am si un sfat valabil pentru toate tipurile de maioneza: daca se taie incepem sa frecam 1 lingura cartof fiert pasat cu 1/4 lingurita mustar, apoi adaugam cate o lingura din maioneza taiata si frecam bine, intr-un singur sens.
Sa va fie de folos!
Super reteta asta si de retinut 😉
Interesant! Nu stiam varianta asta..
😉
F interesant! Nu stiam varianta asta.
Eu am făcut-o de multe ori in perioada postului si e bună, are gust placut.