Tocanita de vitel

29 octombrie 2013Diva in Bucatarie

Tocanita de vitel. 1 lingura (varfuita) creme fraiche de la Dr. Oetker (sau smantana pentru gatit)

Tocanita de vitel pregatita in acest mod este una din cele mai gustoase. Pregatirea cere timp de asteptare, dar merita!!! Oricum in timpul cat sta la cuptor avem timp pentru a face altceva…

INGREDIENTE:
(pentru 6 portii)

500 g carne de vitel
2 linguri faina
2 linguri ulei palmier
2 linguri unt
1 ceapa medie
100 g arpagic
1 morcov mic
1 tija mica telina (apio)
1 lingurita mustar
3 catei usturoi
1 praf boia de ardei dulce
200 g ciuperci champignon (merg si cele din conserva)
200 ml supa vita
150 ml vin
1 ceasca suc de rosii
2 linguri pasta de rosii
1 lingura (varfuita) creme fraiche de la Dr. Oetker (sau smantana pentru gatit)
1/2 lingurita cimbru
1-2 frunze dafin
boabe piper
sare

Pentru servit:
400 g paste tip penne

PREPARARE:

Tavalim carnea taiata cubulete in faina apoi o calim pe ambele parti in ulei si unt, doar pana isi schimba culoarea.

tocanita-de-vitel-1

Scoatem carnea pe o farfurie si calim in acelasi ulei morcovul ras, ceapa toacata marunt, arpagicul si telina tocata marunt.

tocanita-de-vitel-2

Adaugam apoi mustarul si usturoiul pisat, presaram un praf de boia dulce (sau picanta) si continuam sa calim amestecand continuu maxim 30 secunde.

tocanita-de-vitel-3

Punem carnea inapoi in tigaie, amestecam si tinem la foc mic inca 2 minute. Dupa acest interval adaugam supa, vinul, sucul de rosii, pasta de rosii, frunzele de dafin, cimbrul si boabele de piper.

tocanita-de-vitel-4

Mutam tocanita intr-un vas de fonta cu capac (sau intr-un vas de yena) si o dam la cuptorul preincalzit la 160°C timp de 1h cu capac, apoi la 180°C inca 30-45 minute tot cu capac. Calim ciupercile le punem in tocanita si lasam vasul in cuptor fara capac pana se ingroasa sosul.

tocanita-de-vitel-5

Ne orientam si pregatim pastele cu 10-15 minute inainte sa scoatem tocanita de vitel din cuptor.

tocanita-de-vitel-6

Cand este gata si scoatem din cuptor adagam creme fraiche si sare dupa gust.
Scurgem pastele le punem in farfurie. Punem tocanita peste paste si presaram putin patrunjel verde.

tocanita-de-vitel-01

Sa aveti pofta!

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *