RETETE RECENTE

TOCANITA DE VITEL

octombrie 29, 2013 | CATEGORIA

tocanita-de-vitel-a

Tocanita de vitel pregatita in acest mod este una din cele mai gustoase. Pregatirea cere timp de asteptare, dar merita!!! Oricum in timpul cat sta la cuptor avem timp pentru a face altceva…

INGREDIENTE:
(pentru 6 portii)

500 g carne de vitel
2 linguri faina
2 linguri ulei palmier
2 linguri unt
1 ceapa medie
100 g arpagic
1 morcov mic
1 tija mica telina (apio)
1 lingurita mustar
3 catei usturoi
1 praf boia de ardei dulce
200 g ciuperci champignon (merg si cele din conserva)
200 ml supa vita
150 ml vin
1 ceasca suc de rosii
2 linguri pasta de rosii
1 lingura (varfuita) creme fraiche de la Dr. Oetker (sau smantana pentru gatit)
1/2 lingurita cimbru
1-2 frunze dafin
boabe piper
sare

Pentru servit:
400 g paste tip penne

PREPARARE:

Tavalim carnea taiata cubulete in faina apoi o calim pe ambele parti in ulei si unt, doar pana isi schimba culoarea.

tocanita-de-vitel-1

Scoatem carnea pe o farfurie si calim in acelasi ulei morcovul ras, ceapa toacata marunt, arpagicul si telina tocata marunt.

tocanita-de-vitel-2

Adaugam apoi mustarul si usturoiul pisat, presaram un praf de boia dulce (sau picanta) si continuam sa calim amestecand continuu maxim 30 secunde.

tocanita-de-vitel-3

Punem carnea inapoi in tigaie, amestecam si tinem la foc mic inca 2 minute. Dupa acest interval adaugam supa, vinul, sucul de rosii, pasta de rosii, frunzele de dafin, cimbrul si boabele de piper.

tocanita-de-vitel-4

Mutam tocanita intr-un vas de fonta cu capac (sau intr-un vas de yena) si o dam la cuptorul preincalzit la 160°C timp de 1h cu capac, apoi la 180°C inca 30-45 minute tot cu capac. Calim ciupercile le punem in tocanita si lasam vasul in cuptor fara capac pana se ingroasa sosul.

tocanita-de-vitel-5

Ne orientam si pregatim pastele cu 10-15 minute inainte sa scoatem tocanita de vitel din cuptor.

tocanita-de-vitel-6

Cand este gata si scoatem din cuptor adagam creme fraiche si sare dupa gust.
Scurgem pastele le punem in farfurie. Punem tocanita peste paste si presaram putin patrunjel verde.

tocanita-de-vitel-01

Sa aveti pofta!

Comentarii

ADAUGA UN COMENTARIU

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *