Broccoli cu usturoi gratinat
Broccoli cu usturoi gratinat.

Incepem vitaminizarea de toamna cu legume bune si sanatoase! De noi depinde cum ne imunizam organismul fara sa recurgem la medicamente, asa ca va recomand sa incercati cat mai multe retete cu legume in aceasta perioada, iar broccoli cu usturoi gratinat este o solutie foarte gustoasa!
INGREDIENTE:
400 g broccoli
100 g cascaval
1 ou mare
1 lingura smantana
1 catel usturoi
2 linguri ulei masline
2 linguri apa
sare
piper
1 varf cutit nucsoara
PREPARARE:
Spalam foarte bine buchetelele de broccoli sub jet de apa rece. Le punem intr-un vas termorezistent. Zdrobim un catel de usturoi si il frecam cu sare, punem 2 linguri de apa si 2 linguri de ulei peste el si amestecam, apoi il turnam peste broccoli.
Acoperim vasul cu un capac (in lipsa cu folie de staniol) si dam sa se coaca in cuptorul preincalzit la 200°C pentru 15-20 minute, pana cand devin buchetele moi. Scoatem vasul din cuptor, adaugam 50 g cascaval taiat cuburi mici, oul batut cu smantana in care am adaugat nucsoara, sare si piper, si presaram inca 20-30 g cascaval ras fin.
Dam iar la cuptor pentru aproximativ 10 minute, pana compozitia cu ou si smantana se intareste. Scoatem din cuptor, presaram restul de cascaval il mai punem la cuptor maxim 1 minut sa se topeasca, apoi il servim cald sau rece, asa cum ne place!
Pofta buna!
Simplu si hranitor, o recomandare excelenta !
Multumesc, Mirela!
Pentru mine fara usturoi si cu muuult cascaval:)
S-a facut!
Trebuie neaparat sa incerc reteta! Arata minunat! 🙂
Multumesc, Laura!
Nu stiu daca ajung sa i-au broccoli proaspat, dar am o punga in congelator 🙂
Pup
Pup si eu!
Este o SUPER RETETA!
Foarte Buna! SANATOASA! si HRANITOARE!
Multumesc!
🙂 Ma bucur tare ca iti place si tie!
Foarte gustos, mersi mult