Prajitura cu visine, ciocolata si topping crocant

21 iunie 2013Diva in Bucatarie

Prajitura cu visine, ciocolata si topping crocant. As vrea sa subliniez ca prajiturile cu visine sunt cele mai bune, dar sunt sigura ca in sezonul caiselor, piersicilor, prunelor, cam acelasi lucru voi spune.

As vrea sa subliniez ca prajiturile cu visine sunt cele mai bune, dar sunt sigura ca in sezonul caiselor, piersicilor, prunelor, cam acelasi lucru voi spune.
Ideea este ca imi place maxim aceasta prajitura! Pur si simplu as putea sa o savurez singura, cand ma apuc de citit si imi iau cafeluta langa mine. O pagina din roman si o felie de prajitura cu visine, apoi inca una si inca una… noroc ca am apucat sa las 2 bucatele in casa pentru baietii mei!

INGREDIENTE:

120 g unt la temperatura camerei
150 g zahar
150 g faina + 2 linguri
150 g iaurt grecesc
2 oua + 1 galbenus
1 lingurita coaja rasa portocale
1/2 lingurita esenta de vanilie
1 lingurita praf de copt
1/2 lingura suc lamaie
2 linguri fulgi de ciocolata
150 g visine fara samburi

Pentru topping:
50 g unt rece
100 g faina
2 linguri zahar
3 lingurite fulgi ovaz
1/4 lingurita praf scortisoara
1/2 lingurita praf de copt

PREPARARE:

Pentru inceput mixam untul cu zaharul pana devin spumoase, apoi adaugam ouale, unul cate unul, iar la final galbenusul.

prajitura-cu-visine,-ciocolata-si-topping-crocant-1

Incorporam iaurtul, coaja de portocale, esenta de vanilie, faina si praful de copt stins cu suc de lamaie, amestecand dupa fiecare ingredient in parte.

prajitura-cu-visine,-ciocolata-si-topping-crocant-2

Adaugam fulgii de ciocolata si amestecam pana se omogenizeaza compozitia.

prajitura-cu-visine,-ciocolata-si-topping-crocant-3

Turnam aluatul in tava (20*20 cm). Punem visinele date prin 2 linguri faina peste acesta.

prajitura-cu-visine,-ciocolata-si-topping-crocant-4

Peste visine punem toppingul crocant realizat prin amestecarea ingredinetelor intre degete. Untul va sta la rece pana in momentul in care ne apucam de pregtit acest topping.

prajitura-cu-visine,-ciocolata-si-topping-crocant-5

Coacem prajitura in cuptorul preincalzit la 180°C timp de 45 minute sau pana trece testul cu scobitoarea.

prajitura-cu-visine,-ciocolata-si-topping-crocant-6

Super delicioasa!

Pofta buna!

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

  1. Arata magnific, de unde pot cumpara si eu fulgi de ciocolata ceva mai de calitate si la un pret bun? Va multumesc. 🙂

    1. Puteti toca ciocolata neagra de calitate, pe acestia eu i-am cumparat de la Lidl si sunt multumita de ei!

  2. O prajitura delicioasa o recomanda cu mult drag si multumesc pentru aceasta reteta si pentru cele viitoare care cu siguranta vor fi la fel de delicioase.

  3. Draga mea ”Diva”
    Am facut aceasta prajitura delicioasa mi-a iesit foarte buna numai cuvinte de lauda am primit de la clienti pensiunii Casa Romantic Sovata. Deci meriti toate laudele si iti multumesc pentru retetele care le impartasesti cu noi . Multumesc si te astept la Sovata intr-o locatie minunata

    1. Multumesc! Daca voi avea drum prin Sovata te voi vizita cu siguranta! Sper ca vei mai gasi si alte retete pe gustul clientilor tai!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *