Tarta rapida cu spanac si ciuperci

21 mai 2013Diva in Bucatarie

Tarta rapida cu spanac si ciuperci. Cateva ciupercute ramase in frigider si o mana de baby spinach, au devenit vedete cat ai bate din palme intr-o tarta rapida.

Cateva ciupercute ramase in frigider si o mana de baby spinach, au devenit vedete cat ai bate din palme intr-o tarta rapida.
Tarta rapida cu spanac si ciuperci o putem pregati oricand, pentru mic dejun, cina sau chiar atunci asteptam musafiri – cu siguranta ne scoate din impasul de a pregati multe lucruri intr-un timp destul de limitat.

tarta-rapida-cu-spanac-si-ciuperci-4

INGREDIENTE:

1 foaie aluat foietaj
1 mana spanac tanar (baby spinach)
130 g ciuperci champignon mici – cantarite fara codite
150 g crema de branza
30 g branza cheddar
2 linguri smantana
2 oua
sare
piper
1 praf nucsoara
2-3 linguri ulei
1 catel usturoi

PREPARARE:

Spalam bine spanacul si il curatam de codite, tocam ciupercile spalate foarte bine sub jet de apa in felii, apoi amestecam branzeturile cu oua, smantana, sare, piper si nucsoara.

tarta-rapida-cu-spanac-si-ciuperci-1

Calim in uleiul incins un catel de usturoi pana devine aurium apoi il scoatem si il aruncam.

Luam tigaia de pe foc si punem frunzele de spanac rasfirate, doar cat sa le incinga putin uleiul aromat. Le scoatem pe o farfurie si calim apoi ciupercile.
Punem intr-o tava tapetata cu hartie de copt aluatul de foietaj, avand grija sa il intepam din loc in loc cu furculita.

Turnam amestecul de branzeturi, punem frunzele de spanac si feliile de ciuperci peste branzeturi.

tarta-rapida-cu-spanac-si-ciuperci-2

Coacem tarta in cuptorul preincalzit la 200°C in jur de 25 minute, sau pana devine ferma compozitia de branza.

tarta-rapida-cu-spanac-si-ciuperci-3

Scoatem tarta, o lasam sa se raceasca, apoi putem servi.

tarta-rapida-cu-spanac-si-ciuperci-4

Pofta buna!

Ma gasesti si pe  INSTAGRAM.

Pagina mea de  Facebook  este  aici.

Te invit sa ma urmaresti si pe YouTube. Nu uita sa apesi pe clopotel pentru a fi notificat cand postez o reteta noua.

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

  1. E delicioasa, dar nu inteleg de ce a mea a ramas putin necoapta imediat sub stratul de branzeturi. Si am tinut-o in cuptor aproape 1 ora.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *