Supa crema de mazare

16 mai 2013Diva in Bucatarie

Supa crema de mazare. Curatam si spalam morcovul, telina si ceapa, apoi le punem la fiert in putina apa cu sare (200 ml) si supa de legume.

INGREDIENTE:

500 gr mazare (congelata)
1 morcov mediu
1 felie telina
1 ceapa mica
1 cartof foarte mic
100 ml smantana pentru gatit
500 ml supa de legume
ulei masline
sare
piper
5-6 frunze maricele menta

PREPARARE:

Curatam si spalam morcovul, telina si ceapa, apoi le punem la fiert in putina apa cu sare (200 ml) si supa de legume.

supa-crema-de-mazare-1

Cand acestea s-au fiert adaugam mazarea si lasam sa fiarba pana este si aceasta se inmoaie.

supa-crema-de-mazare-2

Scurgem legumele, dar pastram supa in care au fiert. Pasam morcovul, telina si mazarea cu mixerul vertical impreuna cu frunzele de menta, smantana si 100 ml din supa in care au fiert.

supa-crema-de-mazare-3

Adaugam supa in functie de consistenta pe care o dorim. Condimentam cu sare si piper si adaugam si o lingurita de ulei de masline, apoi mai punem la fiert cat sa dea intr-un clocot.
Servim supa crema de mazare cu crutoane.

supa-crema-de-mazare-4

Pofta buna!

Este perfecta pentru provocarea in care trebuie sa gatim cu mazare, nu-i asa?

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *