Colaci impletiti pentru paste

1 mai 2013Diva in Bucatarie

Colaci impletiti pentru paste.

La micul dejun in ziua Pastelui putem sa punem pe farfuria fiecaruia cate un colac cu un ou vopsit in mijlocul acestuia…Familia va fi incantata de prezentare pentru ca veti avea ceva nou si frumos!

INGREDIENTE:
(pentru 6 buc. mai groase sau 12 buc. subtiri)

500 g faina
1 pachet drojdie instant
300 ml lapte
1 lingurita de sare
50 g unt
2 oua batute
1 lingurita zahar

Pentru topping:
1 galbenus batut cu 2 linguri lapte
2 linguri seminte de mac

Intr-o craticioara incalzim putin laptele si untul doar pana se topeste untul. Intr-un castron punem drojdia, sarea, zaharul si ouale batute. Adaugam laptele cald cu untul topit (sa nu fie fierbinte!). Punem jumatate din cantitatea de faina, amestecam apoi incorporam treptata faina ramasa pana obtinem un aluat care nu este lipicios. Il framantam bine in jur de 5 minute apoi il lasam sa creasca intr-un loc cald pana isi dubleaza volumul. Impartim aluatuil in 6 parti egale, si fiecare din aceste 6 parti in 3 bucatele pe care le modelam pe o planseta ca un snur. Impletim snururile in jurul oualelelor. Daca le facem mai subtiri obtinem 12 bucati, sau ramanem la colaci mai grosi si ne raman 6 bucati.

colaci-impletiti-pentru-oua-1

Punem colacii pe tava tapetata cu hartie de copt. Daca nu lasam ouale in colac la copt punem ghemotoace de staniol pe marimea gaurilor, astfel incat sa nu se modifice in timpul coacerii dimensiunile gaurii in care punem ouale de Paste.

colaci-impletiti-pentru-oua-2

Punem colaceii la copt in cuptorul preincalzit la 180°C pentru 20-30 minute, sau pana se rumenesc putin. Cand devin aurii ii scoatem si ii ungem cu un galbenus batut cu 2 linguri de lapte si presaram seminte de mac, apoi ii mai coacem 2 minute.

Sa va fie de folos!

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *