Mancare de cartofi cu tarhon, reteta de post
Mancare de cartofi cu tarhon
In perioada postului, dar si atunci cand renuntam la carne, o mancare de cartofi cu tarhon poate fi o solutie foarte gustoasa, rapida si usor de preparat.
INGREDIENTE:
750 g cartofi
o ceapa medie-mare
1 morcov mediu- mare
1 ardei kapia rosu mic
2 catei usturoi
600 ml supa legume/ apa
2-3 linguri ulei vegetal
4-5 crengute tarhon
sare
boabe de piper
Mod de preparare mancare de cartofi cu tarhon:
Calim ceapa tocata marunt, impreuna cu morcovul dat prin razatoarea mica si ardeiul kapia tocat cubulete mici.
Punem cartofii curatati de coaja, spalati si taiati in cuburi mari, peste legume, si continuam sa calim inca 2 minute.
Stingem cu supa de legume (sau apa) si lasam sa fiarba pe foc in jur de 5 minute, apoi adaugam frunzele de tarhon tocate marunt, usturoiul pisat, sare si cateva boabe de piper.
Mutam intr-un vas termorezistent (sau o oala in care se poate gati la cuptor) cu capac si dam la cuptor pentru 30 minute, cuptorul fiind preincalzit la 200°C, apoi scoatem capacul si mai lasam in jur de 5-10 minute.
Gustam si adaugam daca este nevoie sare sau piper.
Servim mancarea de cartofi cu tarhon cu o salata de ardei copti sau o salata verde.
Pofta buna!
Va invit sa va abonati la canalul meu de youtube
La mancarea de cartofi sunt prima! O ador!!! Pup!
Multumesc, Anca!
Super !!!Bine ca mi-ai aminit de combinatie, sunt innebunita dupa ea si in postul asta, pana acum am sarit-o. Merci, foarte bun!
😉
O mancare delicioasa!
Multumesc, Haplea!
De mult n-am mai facut o mancare de cartofi.. Iar tarhonul ii da o savoare nemaipomenita!!
Pupici
😉
Imi place tarhonul, cred ca e forte gustoasa!
Sigur, te poftesc sa o incerci!
Mmm ce imi place!
Tks!