sau in varianta cu inghetata pentru cei care nu tin post 😉
INGREDIENTE:
(Pentru 4 bucati)
200 g aluat foietaj
1 lingura gem
1 lingura apa rece
4 mere verzi
4 linguri zahar pudra
1 praf scortisoara
sucul de la 1 lamaie
PREPARARE:
Intindem foaia de aluat, decupam 4 cercuri cu diametrul de 15 cm, apoi le intepam cu furculita. Curatam merele de coaja si cotor, apoi le taiem felii subtiri. Feliile le lasam imediat cum le taiem intr-un bol cu apa in care am pus sucul de lamaie.
Fiecare cerc din aluat va fi uns cu gemul subtiat cu o lingura de apa, apoi punem feliile de mere sterse bine de apa. Le pudram cu foarte putin zahar, apoi le dam la cuptorul preincalzit la 180°C pentru 30-40 minute, sau pana se coace foietajul.
Lasam sa se raceasca putin tarta apoi o pudram cu restul de zahar amestecat cu scortisoara. Daca nu tinem post o servim cu o cupa de inghetata de vanilie.
Sa aveti pofta!
Reteta aceasta este special realizata pentru provocarea Dulce Romanie …
Ce frumos arată! Ca o floricică!
Multumesc Alina!
Am venit intr-o fuga, doar-doar mai prind o portie! 🙂
Pup
te pup, Simona, daca nu prinzi una, mai fac…
Rustica :), e perfecta!
🙂
pe cat de simplu pe atat de delicioasa.
seara minunata!
Multumesc!
Simpla si delicioasa !!! 😉
Cristinus ,eu o astept !! 😉
😉
Rapida si gustoasa! Fur si eu una. 🙂
sigur, eu nu am vazut nimic!
Ce buna este..
daaa
Intrati aici http://www.infocs.ro/tarta-rapida-cu-mere-de-post-dar-si-de-dulce/
Ordinarii astia mi-au furat 12 retete culinare, si de 2 saptamani ma lupt cu ei sa le stearga , de-abia au sters jumatate.
Tot site-ul lor este construit pe plagiat.
Atat eu ,cat si alte colege,inclusiv PetitChef-ul,am intervenit !
Multumesc !