Oreo cheesecake cu bezea
Oreo cheesecake cu bezea. Amestecam branzeturile cu smantana, zahar, faina, 2 oua intregi si 2 galbenusuri.

INGREDIENTE:
(pentru o forma cu diametrul de 18 cm)
Pentru baza:
20 biscuiti OREO macinati impreuna cu crema
2 linguri unt topit + unt pentru uns tava
1 lingurita esenta de vanilie
Pentru crema si bezea:
200 g zahar
30 ml smantana
250 g ricotta
350 g crema de branza
2 oua + 2 galbenusuri
1 lingura faina
2 albusuri batute cu 2 linguri zahar pudra
10-12 biscuiti OREO sfaramati grosolan
6 biscuiti macinati fin pentru topping
PREPARARE:
20 de biscuiti zdrobiti la robot sau in masina de tocat ii amestecam cu untul topit si esenta de vanilie. Tava cu pereti detasabili va fi unsa cu unt, iar fundul tavii il tapetam cu hartie de copt, astfel incat marginile de hartie sa fie maricele in afara tavii (va curge lichid in timpul coacerii pe langa margini). Punem biscuitii si ii apasam usor cu mana. Acoperim si peretii tavii ata cat ne permite cantitatea.
Amestecam branzeturile cu smantana, zahar, faina, 2 oua intregi si 2 galbenusuri.
Punem un strat de branza peste biscuiti, apoi biscutii sfaramti grosolan si acoperim cu restul de branza. La final presaram biscuiti macinati fin pe marginea tortului, sau pe tot cheesecake-ul.
Coacem cheesecake-ul in cuptorul preincalzit la 180°C timp de 15 minute, apoi la 160°C timp de 60 minute. Dupa acest interval punem albusul batut spuma foarte tare cu un praf de sare si zahar. Coacem inca 30 de minute, apoi putem scoate chesecake-ul din cuptor. Il lasam in tava sa raceasca, apoi il punem la rece minim 4 ore.
Pofta buna!
Yamy…un deliciu..
Multumesc, Bianca!
Mmmmmmm……
😉
Pentru copii si oameni mari, extra bun !
DAAA!
Pentru oameni mici si adulti, nu e bun ?
🙂 ))
Sunt foarte populari biscuiții aceștia în pregătirea deserturilor. Arată fenomenal combinația de ingrediente, contrastul de culori!
Multumesc, Alina!
Super arata sectiunea!! Am vazut o gramada de combinatii de dulce in care sunt folositi biscuitii astia.. 🙂
Pup
Simona, sunt preferatii fiului meu!
Arata foarte apetisant,sunt sigura ca este delicios! Pupici
Da, chiar a fost bun!
Cred ca este un desert foarte delicios pentru toate varstele.
Mariana, cred ca cei mari au mancat mai mult decta cei mici.
Delicios!! Cred ca a fost bataie pe o felie 😉
Poti fi sigura!
Ce bine arata, prea bine…pentru un devorator de cheesecaje ca mine 🙂 Te pup
Te pup, Poliana!
Wooow, este un must to do! 😀
Ce bine ca sunt atat de multe variatiuni de retete cu Oreo 😛
O saptamana frumoasa, te pup!
Te pup, Angi! O saptamana frumoasa si tie!
Ce combinatie! Trebuie sa fie delicios, si mie imi plac foarte mult biscuitii Oreo iar in combinatie cu bezea…I’m speechless <3
Multumesc, Anca!
Cat de bun o fi..Seara placuta!
Rocsy trebuie sa il probezi 😉
Ce bine arata !!!
Multumesc, Simona!
Biscuitii macinati fin pentru toping sint tot Oreo?! partea de sus a tortului nu este inchisa la culoare, de aceea cred ca se vor folosi altfel de biscuiti, nu-i asa? Multumesc!
Da! Biscuiti Oreo! Sunt trecuti la ingrediente si la descrierea etapelor de pregatire.
Exista vreo alternativa tavii cu pereti detasabili?
O am in wishlist demult dar n-am reusit sa o achizitionez inca, si ar merge foarte bine chessecake-ul acesta pe weekend 🙂
Incearca sa pui o foaie de copt mult mai inalta, sa extragi mai usor tortul din tava.
Cate portii ies pe diam. de 18?
Depinde de marimea feliei. Noi am taiat 8 felii generoase, dar si 12 cand am fost mai multe persoane.