Pastrav pe pat de legume picante

21 februarie 2013Diva in Bucatarie

Pastrav pe pat de legume picante

Pastrav pe pat de legume picante, reteta gustoasa

Pastrav pe pat de legume picante este o reteta simpla si usor de pregatit, la indemana oricui.

Ingrediente:
(pentru 2 portii)

2 buc. pastrav
2-3 linguri ulei picant (preparat in casa cu ardei iute)
3 linguri faina
12 rosii cherry maricele
5 ciuperci champignon medii-mari
1 cana mazare congelata
1 morcov maricel
1 lingurita fulgi de ardei iute
50 ml vin alb
50 ml supa de pui
sare
piper
1 lingurita cimbru

Mod de preparare:

Pestele curatat si spalat foarte bine il frecam cu sare de mare atat la interior, cat si la exterior.

Crestam putin pestele pentru a intra aroma mai puternic in carnea lui. Il tavalim prin faina si il prajim in jur de 5 minute pe ambele parti.

pastrav-pe-pat-de-legume-picante-1jpg

Il scoatem apoi si il lasam sa astepte pe o farfurie pana pregatim legumele. Punem la calit o ceapa tocata marunt in acelasi ulei in care am prajit pestele.

Cand aceasta devine sticloasa adaugam restul de legume si fulgii de ardei iute, continuand sa calim pret de cateva minute, pana incep sa se inmoaie.

pastrav-pe-pat-de-legume-picante-2

Punem legumele calite intr-un vas termorezistent, turnam vinul si supa peste acestea, condimentam cu sare, piper si cimbru, apoi asezam pestele peste legume.

Acoperim cu o folie de staniol si il dam la cuptor (la 200°C) pentru 20 minute, apoi pentru alte 10 minute fara folie.

pastrav-pe-pat-de-legume-picante-3

Simplu si bun!
Pofta buna!

Ma gasiti si pe INSTAGRAM.

Pagina mea de Facebook este aici.

Daca v-a placut reteta va invit sa ma urmariti pe canalul de YouTube.

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *