Pastrav pe pat de legume picante
Pastrav pe pat de legume picante
Pastrav pe pat de legume picante, reteta gustoasa
Pastrav pe pat de legume picante este o reteta simpla si usor de pregatit, la indemana oricui.
Ingrediente:
(pentru 2 portii)
2 buc. pastrav
2-3 linguri ulei picant (preparat in casa cu ardei iute)
3 linguri faina
12 rosii cherry maricele
5 ciuperci champignon medii-mari
1 cana mazare congelata
1 morcov maricel
1 lingurita fulgi de ardei iute
50 ml vin alb
50 ml supa de pui
sare
piper
1 lingurita cimbru
Mod de preparare:
Pestele curatat si spalat foarte bine il frecam cu sare de mare atat la interior, cat si la exterior.
Crestam putin pestele pentru a intra aroma mai puternic in carnea lui. Il tavalim prin faina si il prajim in jur de 5 minute pe ambele parti.
Il scoatem apoi si il lasam sa astepte pe o farfurie pana pregatim legumele. Punem la calit o ceapa tocata marunt in acelasi ulei in care am prajit pestele.
Cand aceasta devine sticloasa adaugam restul de legume si fulgii de ardei iute, continuand sa calim pret de cateva minute, pana incep sa se inmoaie.
Punem legumele calite intr-un vas termorezistent, turnam vinul si supa peste acestea, condimentam cu sare, piper si cimbru, apoi asezam pestele peste legume.
Acoperim cu o folie de staniol si il dam la cuptor (la 200°C) pentru 20 minute, apoi pentru alte 10 minute fara folie.
Simplu si bun!
Pofta buna!
Ma gasiti si pe INSTAGRAM.
Pagina mea de Facebook este aici.
Daca v-a placut reteta va invit sa ma urmariti pe canalul de YouTube.
Ce poate fi mai gustos si mai sanatos?
😉
Este o reteta OBLIGATORIE, sunt convinsa ca poate fi astfel recomanadata ! Are toate calitatile.
Multumesc, Mirela!
Pastrav…ce bun, prea bun!
week frumos Cristina
Multumesc, la fel!
O alta mancare delicioasa siplina de culoare!! Mereu imi faci pofta 🙂
Asta mi se intampla si mie cand intru la tine…
Si mie mi-e dor de pestisorul asta! Prea bun e!
Te astept la o portie!
Ce fain arata pe patul acela de legume. Delicios. (doar cu capul am eu o problema, nu imi place sa se uite mancarea la mine :))).
Una din retetele care trebuiesc incercate!!!
Pup