Biscuiti cu fulgi de ciocolata

5 februarie 2013Diva in Bucatarie

Biscuiti cu fulgi de ciocolata
. Biscuiti cu fulgi de ciocolata. reteta de biscuiti cu fulgi de ciocolata. Biscuiti cu fulgi de ciocolata diva in bucatarie

Biscuiti cu fulgi de ciocolata

Reteta de biscuiti cu fulgi de ciocolata este una din cele mai iubite retete de dulciuri de casa.

Sunt perfecti pentru gustari dulci rapide.

Se fac simplu si usor, cu ingrediente simple.

Sunt fragezi si deliciosi.

Sfaturi:

  1. Folosesti unt gras, min 80 grasime
  2. Daca vrei sa fie moi la interior ii coci cu 1-2 minute mai putin
  3. Ii poti pastra cateva zile intr-o cutie inchisa ermetic

INGREDIENTE:
(pentru 20-24 buc)

160 g faina
1/2 lingurita praf de copt
100 g unt – la temperatura camerei
70 g zahar pudra
30 g zahar brun
un praf sare
o lingurita esenta vanilie
un ou
75 g fulgi de ciocolata

PREPARARE:

Pregatire aluat

Mixam bine untul cu cele 2 tipuri de zahar, apoi incorporam oul si adauagam esenta de vanilie.

biscuiti-cu-fugi-de-ciocolata-1

Incorporam faina amestecata cu praful de copt si un praf de sare. Dupa ce omogenizam compozitia adaugam fulgii de ciocolata.

biscuiti-cu-fugi-de-ciocolata-2

Dam aluatul la rece pentru 20 minute.

Modelare

Dupa acest interval luam aluat cu o lingura si modelam usor intre palme niste bile, fara a fi neaparat perfecte (eu le-am facut cu un diametru de aproximativ 3 cm).

Punem „bilele” direct in tava tapetata cu hartie de copt.

biscuiti-cu-fugi-de-ciocolata-3

Coacere

Ii coacem in cuptorul preincalzit la 180°C pentru 10-12 minute, apoi ii lasam sa se raceasca pe un gratar.

biscuiti-cu-fugi-de-ciocolata-4

Cat timp sunt calzi sunt inca foarte moi, cand se racesc incep sa capete consistenta mai tare a biscuitelui.

biscuiti-cu-fugi-de-ciocolata-01

Putem sa ii pastram in jur de 5 zile intr-o cutie care se inchide ermetic.
Pofta buna!

Te invit sa ma urmaresti pe YouTube

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

    1. fac acesti biscuiti pt. a3a oara si sunt excelenti.este o reteta simpla,rapida,cu rezultat minunat.Multumesc pt.postare!Spor la dulciuri!

Răspunde-i lui banu georgianaAnulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *