fbpx

RETETE RECENTE

TARTA CREMOASA CU CIUPERCI

January 28, 2013 | CATEGORIA

tarta-cremoasa-cu-ciuperci-01

INGREDIENTE:
(pentru o tarta cu diametrul de 24 cm)

Pentru blat:
250 g faina
8 g drojdie proaspata
2-3 linguri de lapte
1 galbenus de ou si 1 ou intreg
70 g unt topit
1 lingurita rasa de sare
piper dupa gust

Pentru umplutura:
400 g ciuperci champignon
1 ceapa mare
2 linguri ulei
1 ceasca apa
120 g crema de branza Philadelphia
100 g cascaval ras
2 oua
1 galbenus
1 lingura de lapte
sare
piper proaspat macinat
cimbru uscat
1/4 legatura patrunjel verde

PREPARARE:

Pentru a prepara blatul dizolavam drojdia in lapte cald, o amestecam cu faina si restul ingredientelor, framantand pana obtinem un aluat neted, apoi il lasam sa creasca pana isi dubleaza volumul.

tarta-cremoasa-cu-ciuperci-1

Cand este gata oprim o bucatica ( cam 1/4 din cantitate) de aluat pentru a realiza un decor, restul il intindem intr-un aluat subtire pe care il vom pune intr-o forma tapetata cu hartie de copt sau cu faina si unt.

tarta-cremoasa-cu-ciuperci-2

Cat timp acesta sta la dospit, calim ceapa pana devine sticloasa, adaugam putin cimbru uscat, apoi ciupercile si le calim putin. Stingem cu o ceasca de apa si lasam la foc mic pana se evapora lichidul.

tarta-cremoasa-cu-ciuperci-3

Luam de pe foc, amestecam cu crema de branza, cascavalul ras si cele 2 oua batute.

tarta-cremoasa-cu-ciuperci-4

Asezonam cu sare piper si patrunjel verde proaspat tocat. Turnam compozitia peste aluat, iar din restul de aluat cream benzi rulate, simple sau impletite. Coacem tarta in cuptorul preincalzit la 180°C timp de 40-45 minute, sau pana se rumeneste usor.

tarta-cremoasa-cu-ciuperci-5

Dupa 30 de minute de coacere ungem benzile de aluat cu un galbenus batut cu 1 lingura de lapte, apoi dam cu pensula si pe restul tartei.
Dupa ce s-a copt o lasam sa se raceasca pe un gratar de sarma.

tarta-cremoasa--cu-ciuperci

Pofta buna!

Comentarii

ADAUGA UN COMENTARIU

Your email address will not be published. Required fields are marked *