fbpx

RETETE RECENTE

PASTE CARBONARA

January 21, 2013 | CATEGORIA

Aceasta reteta aduce mai mult cu reteta originala a pastelor carbonara decat cea de paste carbonara cu smantana pe care v-am aratat-o in trecut. Desi mie imi place mai mult aceasta, mult mai des o prepar pe cea cu smantana, fiind preferata copilului meu. Voua care va place mai mult?

INGREDIENTE:

200 g paste
2 galbenusuri + 1 ou intreg
100 g cparmezan ras
20 g parmezan ras pentru servit – optional
100 g sunca (trebuie sa folosim pancetta)
20 g bacon
1 lingura ulei masline
sare
piper

PREPARARE:

Pentru a pregati spaghete carbonara punem in primul rand la fiert pastele conform instructiunilor de pe pachet. Cat timp acestea se fierb, calim in uleiul bine incins sunca si baconul taiat cubulete, apoi le luam de pe foc si le lasam sa se raceasca.

Batem cele 2 galbenusuri cu un ou, apoi adaugam cascavalul ras si sunca cu bacon calite si racite intre timp. Asezonam cu sare si piper proaspat macinat. Pastele fierte le scurgem bine de apa, apoi le punem peste sosul din oua, branza si sunca si le amestecam pana se omogenizeaza compozitia.

Servim pastele carbonara imediat, presarand daca mai este nevoie niste parmezan ras fin.

Pofta buna!

Comentarii

  • Arata extraordinar de bine pastele, eu nu sunt fan dar recunosc ca m-a lovit pofta!

    • diva in bucatarie

      😉

  • Beatu Alice

    Imi plac foarte mult pastele cu sos alb si fetitei mele la fel insa recunosc ca reteta aceasta nu am incercat-o si noua ne place tot cealalta cu smantana 🙂

    • diva in bucatarie

      ma gandeam eu… toate mamicile o prefera pe cea cu smantana! 🙂

  • Mmm, bune tare!!!Nu am mai facut demult!Pup!

    • diva in bucatarie

      Te pup, Licuta!

  • Trebuie sa pap cate o portie din fiecare, si-ti spun dupa care imi place! 🙂

    • diva in bucatarie

      Neaparat! 😉

  • O prefer pe aceasta, e nemaipomenită!

    • diva in bucatarie

      Multumesc!

  • anamaria

    Este foaarte buna.. este geniala reteta . Va recomand sa o incercati!

    • diva in bucatarie

      >:D<

ADAUGA UN COMENTARIU

Your email address will not be published. Required fields are marked *