fbpx

RETETE RECENTE

CHEESECAKE CU ANANAS

January 7, 2013 | CATEGORIA

cheesecake-cu-ananas-01

Cheesecake-ul cu ananas este unul din cele mai delicioase cheesecake-uri pe care le-am gustat. In plus se face usor si nu necesita chestii complicate pentru a realiza un astfel de tort.
Singura problema este asteptarea… Oh my god, eu stau prost la acest capitol!!! Norocul meu este ca l-am pregatit pe seara, m-am luat cu alte chestii si uite ca tortul a rezistat pana a doua zi.

INGREDIENTE:
(Pentru un tort mai inalt cu diametrul de 20 cm)

250 g biscuiti digestivi
80 g unt topit
250 g mascarpone
250 g ricotta
200 g zahar pudra
1/2 lingurita extract de vanilie
200 ml frisca lichida
1 cutie ananas in conserva (340 g net)
12 foi gelatina
cateva picaturi colorant alimentar galben

PREPARARE:

Zdrobim biscuitii si ii amestecam cu untul topit si racit. Ii punem intr-o forma rotunda cu pereti detasabili si apasam bine pe acestia cu o lingur asau chiar cu mana pentru a face un strat compact. Dam blatul la frigider pana este gata crema de branza.

cheesecake-cu-ananas-1

Batem frisca lichida. Mixam mascarpone cu zaharul pudra si extractul de vanilie, adaugam ricotta, apoi frisca batuta. Fierbem 4-5 linguri din sucul de ananas, apoi le luam de pe foc. Lasam sa se raceasca putin apoi punem 9 foi gelatina in sucul cald si amestecam bine, apoi il turnam peste branza si amestecam. In jur de 3/4 din cuburile de ananas din consererva le stoarcem in mana pentru ca sucul din ele sa nu influenteze consistenta compozitiei, apoi le punem in crema de branza, omogenizam si turnam continutul peste biscuiti.

cheesecake-cu-ananas-2

Punem forma in frigider. Restul de ananas il scurgem bine de suc, il strangem si pe acesta in pumn pentru a scurge din suc si il pasam. Cateva linguri din compozitie le punem la fiert pana ajung aproape de temperatura de fierbere. Luam de pe foc si adaugam restul de gelatina, cateva picaturi de colorant galben si amestecam bine cu restul de ananas pasat. Turnam aceasta compozitie peste cheesecake si il dam iar la rece pentru cateva ore (cel mai bine ar fi sa stea peste noapte).

Acest cheesecake este foarte usor de realizat si este super delicios!

cheesecake-cu-ananas-03

Pofta buna!

Comentarii

  • Ce deserturi minunate sunt cheesecake-urile!

  • Mirela Carmen

    Aromat si frumos asortat !

  • Minunat!!!
    O feliuta si la mine te rog!
    Un an Nou plin de impliniri iti doresc!!!

  • Beatu Alice

    Tare tare frumusel mai este…Categoric trebuie si incercat :)Pupici!

  • Imi plac la nebunie cheesecake-urile. Foarte gustos arata! 🙂

  • Ce desert bun..Imi place!

  • bianca

    vreau sa l fac si eu, dar unde gasesc foi de gelatin? nu am stiut ca exista asa ceva, stiu doar de pliculete

    • diva in bucatarie

      Exista in toate supermarketurile!

  • Corina

    Superb! Vreau sa il fac si eu :)dar nu am gasit foi de gelatina. Ce cantitate din cea granule pot pune?
    Multumesc!

    • diva in bucatarie

      Eu as pune 16 g gelatina la plic…

  • Cris nici eu n am rabdare cand vine vorba de asteptare, mai ales in cazul cand am un cheesecake :P. p.s. arata super bine 🙂

    • diva in bucatarie

      Multumesc!!!

  • Arata minunat si cred ca este delicios!

ADAUGA UN COMENTARIU

Your email address will not be published. Required fields are marked *