fbpx

RETETE RECENTE

MARINATA PENTRU CARNEA DE CAPRIOARA /CERB

December 2, 2012 | CATEGORIA

Marinata pregatita pentru vanat o putem pregati si pentru carnea de miel, ied sau iepure.

INGREDIENTE:

Pentru 750 g carne:

300 ml apa
600 ml vin alb sec
1 ceapa
1 morcov
1 felie mica de telina
4 catei de usturoi (doar 1-2 catei la fiert)
2 frunze dafin mici
4-5 boabe de ienibahar
1/4 lingurita cimbru
1/2 lingurita boabe de piper negru

PREPARARE:

Am taiat zarzavatul in rondele si l-am pus la fiert in apa cu 1 catel de usturoi intreg (dar curata) si cu restul de mirodenii in 300 ml apa si 300 ml vin (jumatate din cantitate).
Dupa ce a fiert cateva clocote am luat de pe foc si am lasat sa se raceasca compozitia. Zarzavatul este inca tare, dar isi va lasa aroma in timp ce se marineaza carnea.
Dupa ce s-a racit am turnat peste carnea de caprioara (cerb) impreuna cu restul de vin si am adaugat restul cateilor de usturoi.

Am acoperit ermetic, apoi am pus vasul cu carne la frigider.

Perioada de macerare poate fi intre 24 si 48 de ore, apoi carnea se scoate din marinata, se lasa la temperatura camerei cateva ore, apoi se gateste.

Puteti face friptura la cuptor sau tocanite.

Sa va fie de folos!

Comentarii

  • Mirela Carmen

    Inafara de parfumul pe care-l capata, marinata astfel, poate fi si conservata mai mult timp.O caprioara inmiresmata !

    • diva in bucatarie

      Mirela, a iesit o carne f. frageda!

  • Nu am servit niciodata carne de caprioara:)

    • diva in bucatarie

      Rocsy, pentru mine este a doua oara cand mananc, dar prima oara cand o prepar eu!

  • DiaMar bucataria galbena

    Imi trebuie mai intai caprioara,nu am mancat niciodata.
    Trebuie sa fie buna,asa-i?

    • diva in bucatarie

      Mihaela, este ff buna!

  • elena

    Vinatul nu e specialitatea mea la gatiti din multe motive.
    Dar, ma straduiesc sa fac si eu o friptura buna de caprioara dupa multe cercatari de marinare,
    secretul e in marinare. cum o sa iasa o sa va spun altadata.

    • diva in bucatarie

      Nu are cum sa nu iasa buna daca respecti reteta! In plus, daca incerci tocanita mea de caprioara iti garantez ca vei avea cea mai placuta surpriza!

  • Milena

    Nu am înțeles cum procedez după ce am marinat-o…

Leave a Reply to Rocsy Ciobanu Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *