RETETE RECENTE

SOS RAGU ALLA BOLOGNESE

November 23, 2012 | CATEGORIA

SOS RAGU ALLA BOLOGNESE

Acest sos pe baza de carne este folosit atat la pastele gen tagliatelle sau spaghete, dar si la retetele de lasagna. Se face usor, doar ca ne va rapi mai mult timp in bucatarie decat alte sosuri pentru paste, insa dar merita tot efortul cu siguranta pentru ca rezultatul final ne va rasplati munca!

INGREDIENTE:

200 g carne de vita tocata
200 g carne de porc tocată slaba – cotlet
50 g bacon
200 g pulpa de rosii
200 ml suc de rosii gros (bulion)
1 morcov
1 ceapa
1 feliuta telina
100 ml vin alb sec
2-3 catei usturoi
1 frunza de dafin
50 g unt
sare
piper proaspat macinat
1 praf de cuisoare proaspat ras
1/4 lingurita oregano uscat
200-300 ml supa de vita
200 ml lapte

PREPARARE:

Curatam morcovul, telina si ceapa, le spalam. Radem morcovul (prin razatoarea cea mai fina), apoi tocam cubulete mici ceapa, telina si baconul. Topim untul intr-o tigaie. Cand acesta incepe sa sfaraie adaugam legumele rase si baconul pentru a le cali la foc mic pana se inmoaie, apoi punem usturoiul zdrobit si lasam cateva secunde sa se caleasca.

SOS RAGU ALLA BOLOGNESE

Adaugam cele doua tipuri de carne, praful de cuisoare, oregano si frunza de dafin. Condimentam cu sare si piper proaspat macinat si lasam pe foc, amestecand destul de des, pana cand carnea este bine rumenita si usor crocanta.

SOS RAGU ALLA BOLOGNESE

Apoi turnam vinul si fierbem in jur de 10 minute, continuand sa amestecam constant. Dupa ce se evapora vinul adaugam pasta de tomate, pe care am dizolvat-o in 200 ml supa de vita fierbinte, pulpa de rosii si bulionul, amestecam, acoperim vasul cu un capac si lasam sa fiarba la foc mic in jur de o ora si jumatate.

SOS RAGU ALLA BOLOGNESE

Vom amesteca cat de des putem si eventual mai adauagam supa /apa daca se evapora lichidul prea repede. Spre sfarsit adaugam laptele si lasam sa fiarba pana scade compozitia.

SOS RAGU ALLA BOLOGNESE

După preparare sosul va trebui sa fie foarte scazut.
Il servim cu tagliatelle sau spaghete, dar si la prepararea lasagna.

Pofta buna!

Comentarii

  • Delicios acest sos.

    • diva in bucatarie

      Multumesc Maria!

  • Mmm, stiu ca e tare delicios!!!Yummy!Pup!

    • diva in bucatarie

      Multumesc Licuta! Te pup!

  • Beatu Alice

    Am sa incerc cu siguranta aceasta reteta. Pupici !

    • diva in bucatarie

      Din punctul meu de vedere este cea mai buna!

ADAUGA UN COMENTARIU

Your email address will not be published. Required fields are marked *