Pastrav cu sos de verdeata

16 octombrie 2012Diva in Bucatarie

Pastrav cu sos de verdeata. Pestele curatat si spalat foarte bine il frecam cu sare de mare atat la interior, cat si la exterior. Condimentam cu putin piper, apoi tavalim pestii prin faina.

Parerea mea este ca lucrurile simple sunt cele mai bune. Asa se intampla si cu aceasta reteta pentru pastrav cu sos de verdeata. Se prepara foarte simplu, avem nevoie de putine ingrediente, iar rezultatul este mai mult decat delicios. Pastravii acestia au fost prinsi undeva in Covasna, intr-un loc frumos – atat de frumos ca te simteai intr-o poveste.

INGREDIENTE:

4 bucati pastrav
sare de mare
piper
100 g unt
2 cepe verzi
1/2 legatura patrunjel verde
1 lingurita capere
foarte putina coaja rasa de lamaie
1 cana faina pentru tapetare
ulei pentru prajit

PREPARARAE:

Pestele curatat si spalat foarte bine il frecam cu sare de mare atat la interior, cat si la exterior. Condimentam cu putin piper, apoi tavalim pestii prin faina.

Prajim pastravul cate 5 minute pe ambele parti, apoi il scoatem din tava, il scurgem de ulei si il punem in cuptorul preancalzit la 200°C pentru 8-10 minute.

In acest timp pregatim sosul: topim untul intr-o tigaie. Tocam verdeata si ceapa marunt, apoi le calim in unt, impreuna cu caperele si putina coaja rasa de lamaie (foarte putin, doar pentru aroma discreta).

Turnam sosul peste pestele cald si il servim imediat.

Dar pana sa fac eu aceasta reteta Vicky mi-a luat-o inainte, cu alta reteta :):

Pofta buna!

Ma gasiti si pe INSTAGRAM.

Pagina mea de Facebook este aici.

Daca v-a placut reteta va invit sa ma urmariti pe canalul de YouTube.

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

  1. Sunt delicioşi! Aşa îi prepar şi eu. Prăjiţi în făină albă sau mălai, cu sau fără sos. Ambele variante sunt simple şi delicioase.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *