Dulceata de piersici „bellini”
Dulceata de piersici „bellini”. Piersicile spalate bine le taiem in forma de cruce in mijlocul acestora, apoi le oparim 1 minut in apa clocotita. Le scoatem din apa si le curatam de coaja, apoi le taiem cuburi.
Cred ca tuturor ne place sa gustam, macar la ocazii speciale, un cocktail. „Bellini” este deosebit, rafinat si elegant. De multe ori vrem sa facem pentru cei dragi lucruri deosebite, sa preparam ceva care sa le aduca aminte de lucruri sau evenimente frumoase din viata lor. Asa s-a nascut si ideea pentru aceasta dulceata, din dorinta de a continua si a doua zi momentele placute ale unei seri romantice…
INGREDIENTE:
1.1 kg piersici coapte – fara samburi
500 g zahar
1 lingurita coaja rasa de lamaie
2 linguri de suc lamaie
150 ml vin spumant
15 ml lichior portocale
PREPARARE:
Piersicile spalate bine le taiem in forma de cruce in mijlocul acestora, apoi le oparim 1 minut in apa clocotita. Le scoatem din apa si le curatam de coaja, apoi le taiem cuburi.
Punem fructele, impreuna cu zaharul, coaja rasa de lamaie, sucul de lamaie, lichiorul de portocale si 100 ml vin spumant intr-o oala la fiert, la foc mic.
Cand dulceata s-a legat adaugam restul de vin spumant.
Lasam sa fiarba inca 3 minute, apoi luam de pe foc si turnam dulceata fierbinte in borcane sterilizate si incalzite la 100°C. Sigilam borcanele imediat.
Iata cum un cocktail special poate deveni sursa de inspiratie pentru o dulceata minunata!
Si pentru ca aceasta dulceata este speciala, o voi inscrie la provocarea lunii septembrie.
Sa aveti pofta!
Mmm, o ador!!Un adevarat deliciu!Pup!
Multumesc draga mea.
Yummmy,ce bunatate!
Ce interesanta combinatie de arome!