fbpx

RETETE RECENTE

PAINE BIO SEMINTEGRALA

May 6, 2012 | CATEGORIA

INGREDIENTE:

400 g faina bio integrala
100 g faina alba
300 ml lapte caldut
15 g drojdie proaspata
10 g unt topit
2 linguri ulei
1 lingurita sare
1 lingurita zahar

PREPARARE:

Amestecam cele doua tipuri de faina cu sarea. Punem drojdia cu zaharul si 1 lingurita de faina intr-o ceasca, acoperim cu lapte, amestecam si lasam sa dospeasca. Turnam maiaua peste faina, apoi adaugam laptele caldut, untul topit si uleiul.

Framantam aluatul bine pret de 5-10 minute, sau il punem in masina de paine, doar pentru aceasta operatiune, apoi il lasam sa creasca la loc caldut cam 30 de minute, acoperind aluatul cu o folie alimentara. Aluatul va fi putin lipicios, dar nu ne facem probleme, asa ar trebui sa fie. Cand si-a dublat volumul, luam aluatul usor si il punem intr-o tava tapetata cu hartie de copt.

Il mai lasam sa creasca putin, apoi il coacem pe programul de paine timp de 30-35 minute. In cuptor punem un vas cu putina apa, astfel incat sa avem aburi iar painea sa nu se usuce prea tare.

Nu este nimic complicat, asa ca recomand tuturor sa incerce aceasta paine sanatoasa.

Pofta buna!

Comentarii

  • Iubesc aluaturile,mai ales painea facuta in casa !Excelenta painica ta!Pupici

    • diva in bucatarie

      Flory, nu arata doar bine, este foarte sanatoasa!

  • DiaMar bucataria galbena

    Eu painea doar acasa o coc,asa ca tare-mi place ce vad aici la tine.
    O zi buna iti doresc!

    • diva in bucatarie

      Multumesc Mihaela.

  • zilahi adela

    Buna painica!! Arata tare bine! Pupici si o saptamana minunata!

    • diva in bucatarie

      Multumesc Adela. Te pup

ADAUGA UN COMENTARIU

Your email address will not be published. Required fields are marked *