Paine bio semintegrala

6 mai 2012Diva in Bucatarie

Paine bio semintegrala

INGREDIENTE:

400 g faina bio integrala
100 g faina alba
300 ml lapte caldut
15 g drojdie proaspata
10 g unt topit
2 linguri ulei
1 lingurita sare
1 lingurita zahar

PREPARARE:

Amestecam cele doua tipuri de faina cu sarea. Punem drojdia cu zaharul si 1 lingurita de faina intr-o ceasca, acoperim cu lapte, amestecam si lasam sa dospeasca. Turnam maiaua peste faina, apoi adaugam laptele caldut, untul topit si uleiul.

Framantam aluatul bine pret de 5-10 minute, sau il punem in masina de paine, doar pentru aceasta operatiune, apoi il lasam sa creasca la loc caldut cam 30 de minute, acoperind aluatul cu o folie alimentara. Aluatul va fi putin lipicios, dar nu ne facem probleme, asa ar trebui sa fie. Cand si-a dublat volumul, luam aluatul usor si il punem intr-o tava tapetata cu hartie de copt.

Il mai lasam sa creasca putin, apoi il coacem pe programul de paine timp de 30-35 minute. In cuptor punem un vas cu putina apa, astfel incat sa avem aburi iar painea sa nu se usuce prea tare.

Nu este nimic complicat, asa ca recomand tuturor sa incerce aceasta paine sanatoasa.

Pofta buna!

Va invit sa va abonati la canalul meu de youtube

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

  1. Eu painea doar acasa o coc,asa ca tare-mi place ce vad aici la tine.
    O zi buna iti doresc!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *