BORS MOLDOVENESC DE PUI CU LEGUME

May 5, 2012 | CATEGORIA

Aceasta reteta de bors moldovenesc este execelenta si va satisfice toate gusturile, asa ca trebuie incercata neaparat!

INGREDIENTE:

500 g carne de pui
1 ceapa
2-3 morcovi
1/2 telina mica
1 gulie mica taiata cubulete
1 dovlecel
cateva buchetele de conopida
2 cartofi
1 legatura leuştean
1 legatura ceapa verde
1 ardei kapia
sare
piper
1-2 linguri ulei de floarea soarelui
500 ml bors – daca este foarte acru
patrunjel verde – pentru servit

PREPARARE:

In primul rand punem carnea la foc, in apa cu putina sare. Cand incepe sa fiarba luam spuma de cate ori este necesar si lasam sa fiarba in continuare la foc mic.
Calim ceapa tocata marunt cu morcovii taiati rondele si ardeiul tocat cubulete intr-o lingura de ulei.

Le punem peste carne impreuna cu telina, gulia si cartofii taiati in cuburi. Dupa 5 minute adaugam buchetele de conopida si dovleceii taiati in cuburi. Continuam sa fierbem acoperind cu un capac.

Cand au fiert legumele si carnea, adaugam borsul fiert in prealabil, frunzele de leustean si mai lasam sa fiarba 2-3 minute.
Servim borsul fierbinte cu ptarunjel sau leustean proaspat tocat.

Sa aveti pofta!

Comentarii

  • Mmm… o bunatate de ciorbita!! N-am mai facut de mult.. deci pap o portie de la tine.
    Pup

    • diva in bucatarie

      Simona a fost super…

  • Ovidiu

    Pare a fi cu bors moldovenesc.Ma insel oare?:)

    • diva in bucatarie

      Cu bors moldovenesc…

      • Pofticiosul

        Cum Adica Bors Moldovenesc??? Eu imi fac chiar acum dar am bors normal… Sper ca nu difera foarte tare la gust… Altfel o sa imi iasa bors dobrogean :)))

        • 🙂 )) Numele retetei indica faptul ca se pregateste ca in Moldova, cu bors normal.

  • Claudia

    Arata minunat! trebuie sa incerc si eu varianta aceasta de ciorbita.
    Te pup

    • diva in bucatarie

      Multumesc Claudia.

  • MMMMMMMmmmmmmmmmmm, delicios!

    • diva in bucatarie

      Multumesc Maya.

  • Azi sunt cam obosita , am umblat mult , iar borsul tau mi-ar prinde tare bine . Arata atat de imbietor …

    • diva in bucatarie

      Multumesc Dorina.

  • DiaMar bucataria galbena

    Arata minunat de gustos.Pupici!

    • diva in bucatarie

      Multumesc Mihaela.

  • Mmm, ce pofta mi-ai facut! Trebuie neaparat sa fac si eu un bors.

    • diva in bucatarie

      Cu siguranta este bun.

  • Ce bunatate de ciorbita ai facut!!!Yummy!Pup!

    • diva in bucatarie

      Multumesc Licuta. Te pup

  • Nici eu nu refuz o portie !!! Ador ciorbitele !!! 😉

    • diva in bucatarie

      Adina, cu drag…

  • georgiana

    Mi-a iesit delicos :X…MERSI PT RETETA!!

    • diva in bucatarie

      Cu placere!!!

  • Foarte tentant borsul acesta moldovenesc. De mult n-am mai mancat.

    • diva in bucatarie

      😉 Poate il incerci acum!

  • Andrada

    Multumesc pentru reteta. Nu am inteles cand se foloseste ceapa verde si cand cealalta ceapa, deodata? Borsul se da in fiert inainte sa se puna in ciorba? De ce nu se fierbe deodata cu restul ciorbei? (Eu am bors lichid de cumparat, in sticla)

    • Borsul lichid se fierbe inainte de a fi pus in ciorba. La fel si zeama de varza. Poti ambele cepe in acelasi timp.

ADAUGA UN COMENTARIU

Your email address will not be published. Required fields are marked *