Bors moldovenesc de pui cu legume
Bors moldovenesc de pui cu legume. Aceasta reteta de bors moldovenesc este execelenta si va satisfice toate gusturile, asa ca trebuie incercata neaparat!
Aceasta reteta de bors moldovenesc este execelenta si va satisfice toate gusturile, asa ca trebuie incercata neaparat!
INGREDIENTE:
500 g carne de pui
1 ceapa
2-3 morcovi
1/2 telina mica
1 gulie mica taiata cubulete
1 dovlecel
cateva buchetele de conopida
2 cartofi
1 legatura leuştean
1 legatura ceapa verde
1 ardei kapia
sare
piper
1-2 linguri ulei de floarea soarelui
500 ml bors – daca este foarte acru
patrunjel verde – pentru servit
PREPARARE:
In primul rand punem carnea la foc, in apa cu putina sare. Cand incepe sa fiarba luam spuma de cate ori este necesar si lasam sa fiarba in continuare la foc mic.
Calim ceapa tocata marunt cu morcovii taiati rondele si ardeiul tocat cubulete intr-o lingura de ulei.
Le punem peste carne impreuna cu telina, gulia si cartofii taiati in cuburi. Dupa 5 minute adaugam buchetele de conopida si dovleceii taiati in cuburi. Continuam sa fierbem acoperind cu un capac.
Cand au fiert legumele si carnea, adaugam borsul fiert in prealabil, frunzele de leustean si mai lasam sa fiarba 2-3 minute.
Servim borsul fierbinte cu ptarunjel sau leustean proaspat tocat.
Sa aveti pofta!
Mmm… o bunatate de ciorbita!! N-am mai facut de mult.. deci pap o portie de la tine.
Pup
Simona a fost super…
Pare a fi cu bors moldovenesc.Ma insel oare?:)
Cu bors moldovenesc…
Cum Adica Bors Moldovenesc??? Eu imi fac chiar acum dar am bors normal… Sper ca nu difera foarte tare la gust… Altfel o sa imi iasa bors dobrogean :)))
🙂 )) Numele retetei indica faptul ca se pregateste ca in Moldova, cu bors normal.
Arata minunat! trebuie sa incerc si eu varianta aceasta de ciorbita.
Te pup
Multumesc Claudia.
MMMMMMMmmmmmmmmmmm, delicios!
Multumesc Maya.
Azi sunt cam obosita , am umblat mult , iar borsul tau mi-ar prinde tare bine . Arata atat de imbietor …
Multumesc Dorina.
Arata minunat de gustos.Pupici!
Multumesc Mihaela.
Mmm, ce pofta mi-ai facut! Trebuie neaparat sa fac si eu un bors.
Cu siguranta este bun.
Ce bunatate de ciorbita ai facut!!!Yummy!Pup!
Multumesc Licuta. Te pup
Nici eu nu refuz o portie !!! Ador ciorbitele !!! 😉
Adina, cu drag…
Mi-a iesit delicos :X…MERSI PT RETETA!!
Cu placere!!!
Foarte tentant borsul acesta moldovenesc. De mult n-am mai mancat.
😉 Poate il incerci acum!
Multumesc pentru reteta. Nu am inteles cand se foloseste ceapa verde si cand cealalta ceapa, deodata? Borsul se da in fiert inainte sa se puna in ciorba? De ce nu se fierbe deodata cu restul ciorbei? (Eu am bors lichid de cumparat, in sticla)
Borsul lichid se fierbe inainte de a fi pus in ciorba. La fel si zeama de varza. Poti ambele cepe in acelasi timp.