Oua scotiene / chiftele umplute cu ou
Oua scotiene / chiftele umplute cu ou. Ouale decojite le imbracam cu compozitia de mai sus, le dam printr-un ou batut, apoi le tavalim prin pesmet. Le prajim in ulei bine incins, pana se rumenesc pe toate partile.

INGREDIENTE:
6 oua fierte – de consistenta tare
500 g carne tocata (eu am folosit porc si curcan in cantitati egale)
1 cartof mic ras
1 lingura patrunjel tocat
2 oua crude
1/2 legatura patrunjel verde
100 g pesmet
sare
piper
ulei pentru prajit
PREPARARE:
Carnea tocata o amestecam cu un ou crud, cartoful ras, 2 linguri de pesmet si patrunjel vrede, proaspat tocat. Asezonam cu sare si piper, in functie de gusturi si amestecam pana se omogenizeaza compozitia.
Ouale decojite le imbracam cu compozitia de mai sus, le dam printr-un ou batut, apoi le tavalim prin pesmet. Le prajim in ulei bine incins, pana se rumenesc pe toate partile.
Le scoatem din tigaie si le punem pe un servet de hartie, astfel incat sa fie absorbit surplusul de ulei.
Servim ouale scotiene (chiftelutele umplute cu oua) atat calde, cat si reci.
Pofta buna!
Trebuie sa le servim, pentru ca sunt imbietoare !(reteta are un plus, deoarece se poate incerca cu diverse combinatii de carne si de verdeata)
Multumesc Mirela.
Ce bine arata! Imi plac mult ouale fierte, daca au si putina carnita e clar ca sunt minunate.
Irina combinatia aceasta mi s-a parut perfecta!
Imi place tare mult reteta:)!!!!Eu am ceva asemanator,doar ca ouale le-am imbracat cu bacon si cu sos de mustar!O zi buna:X!
Maria, cred ca sunt bune si in bacon…