Piept de pui cu fructe picante
Piept de pui cu fructe picante. Ii multumimim Mirelei pentru ca ne-a impartasit inca o reteta sanatoasa, delicioasa si rapida.

Ii multumimim Mirelei pentru ca ne-a impartasit inca o reteta sanatoasa, delicioasa si rapida.
INGREDIENTE:
1 piept mare de pui
2 cepe medii
50 gr unt
4 mere mici (eu am folosit un soi de ionatane foarte mici si dulci)
9 prune deshidratate fara fum
5 fisii mango deshidratat
cate un varf de cutit din urmatoarele condimente: boia de ardei iute, nucsoara macinata, ghimbir ras, scortisoara macinata, boabe de piper verde
sucul de la o jumatate de lamaie
sare – dupa gust
PREPARARE:
Taiem ceapa marunt, o calim usor in untul topit, pana se inmoaie. Adaugam pieptul de pui, taiat in doua si crestat.
Saram, lasam sa se albeasca pe ambele parti, adaugam apa si lasam sa fiarba pana se patrunde. Spalam prunele si, impreuna cu fisiile de mango, le punem peste merele curatate, taiete cubulete si stropite cu zeama de lamaie, pentru a nu oxida.
Aseazam amestecul de fructe peste pieptul de pui, mai adaugam putina apa si condimentele enumerate la ingrediente.
Fierbem totul pana cand scade apa si se intrepatrund aromele.
Servim pieptul de pui cald, dar merge si rece.
Sa aveti pofta!
Arata foarte delicios! Dar cum sa-l conving eu pe al meu mofturos sa pape combinatia carne-fructe?! Off.. :))
Pupici
Draga Simona, am asezat cu talc in farfurie ingredientele, special pentru cei atenti la combinatiile alimentare, astfel ca se pot consuma intai fructele din dreapta, pentru ca mai apoi, dupa o scurta pauza, carnea de pui, mai ales ca digestia va fi grabita de condimente.Asa ca…pofta buna !
Interesanta combinatie! Mi-am salvat reteta.
Multumim, Irina.
Nu am incercat cu fructe, dar pare tare apetisant!Notat reteta.Pup!
Multumim Licuta. Te pup.