fbpx

RETETE RECENTE

PUI LA GRATAR CU SOS PICANT BULGARESC

April 29, 2012 | CATEGORIA

Incepe vremea gratarelor, asa ca putem sa iesim din tiparul cu care eram obisnuiti, adaugand un plus de savoare unei fripturi ce poate parea banala.

INGREDIENTE

2 pulpe de pui prajite la gratar

Pentru sos:
6 rosii maricele
2 linguri zahar tos
1 lingura otet de vin alb
1 lingurita mustar iute – sa fie mai cu varf
1 ardei kapia (sau ardei gras rosu)
1/4 lingurita sare
1/2 lingurita piper proaspat macinat

PREPARARE

Cat timp se pregateste jarul pentru friptura pregatim sosul. Oparim rosiile 3 minute, le decojim si le tocam cu un robot sau le dam prin masina de tocat. Tocam si ardeiul foarte fin sau il dam prin masina de tocat si pe acesta.

Adaugam restul ingredientelor si amestecam pana se omogenizeaza. Il punem la fiert pentru 5 minute, pana incepe sa se ingroase.

In general sosul acesta se serveste rece, din frigider, dar noi il preferam proaspat facut, pe carnea abia prajita la gratar. Daca mergem la picnic, cu siguranta facem sosul inainte sa plecam de acasa si il luam cu noi intr-un borcan, sau sticla.

Pofta buna!

Comentarii

  • Mirela Carmen

    In cantitati proportionale, il putem prepara pe termen lung ! Super sos! Mercic !

    • diva in bucatarie

      Multumesc Mirela!

  • Bun tare, puiutul tau!Yummy!Pup!

    • diva in bucatarie

      Multumesc Licuta, te pup.

  • O portie si pentru mine daca se poate. Arata minunat.

    • diva in bucatarie

      Irina cu placere.

  • zilahi adela

    Arata super bine, deci vreau si eu o portie!

    • diva in bucatarie

      Multumesc Adela.

  • De abia asteptam si eu primavara sa inceapa petrecrile la gratar:-)
    Voi incerca si eu sosul acesta!

    • diva in bucatarie

      Raluca sigur o sa iti placa… pup

  • Nu aţi spus cum faceţi puiul la grătar!

    • diva in bucatarie

      Chiar credeti ca este nevoie?

      • Gabriela

        De ce mai postați rețeta ”pui la gratar” dacă nu o prezentați partea importanta.Înseamna cu nu stiți să faceți pui la grătar.

  • Petre

    Ardeiul se coace?

ADAUGA UN COMENTARIU

Your email address will not be published. Required fields are marked *