fbpx

RETETE RECENTE

BAKLAVA

April 20, 2012 | CATEGORIA

INGREDIENTE:

300 g foi de placinta
300 g nuci tocate la cutit
150 g nuci tocate fin
1 lingurita scortisoara
1/4 lingurita nucsoara
100 g unt topit (sau ulei)

Pentru sirop:
250 g zahar
120 g miere de albine
coaja rasa de la 1 portocala
300 ml apa
1/2 lingurita esenta de vanilie

PREPARARE:

Taiem foile dupa marimea vasului. Ungem fiecare foaie in parte cu unt topit (ulei, daca tinem post), apoi o punem in vasul in care vom coace baklavaua. Primul strat va fi din 5-6 foi. Peste acesta punem nuca amestecata cu mirodenii.

Acoperim nucile cu un alt rand de 4 foi unse cu unt topit. Punem iar nuca cu mirodenii si inca un rand de 3 foi unse. Taiem in vas prajitura in cuburi sau romburi, apoi coacem baklavaua la 180°C timp de 35-45 minute, pana se coloreaza foile de la suprafata.

Cat timp baklavaua se coace pregatim siropul punand toate ingredientele intr-o oala la fiert. Fierbem siropul 5-10 minute, pana incepe sa se lege putin. Turnam siropul peste baklava imediat cum o scoatem din cuptor. O lasam peste noapte sa se “odihneasca”, timp in care nuca va absorbi siropul. Dupa ce se raceste o acoperim cu o folie alimentara.

Sa aveti pofta!

Comentarii

  • Cum poate sa arate….. demential! Nu am mancat de foarte mult timp.

    • diva in bucatarie

      Multumesc Irina.

  • Mmm, a trecut ceva timp de cand am facut:)Arata super!Mi-ai facut o pofta:)Pupici!

    • diva in bucatarie

      Si eu poftesc la pozele tale de cele mai multe ori…

  • Ooo cat e de buna si ce bine arata,numai de-as gasi si eu foi de placinta!Pupici!

    • diva in bucatarie

      Flory sper sa gasesti… Te pup

  • Aratã minunat!!!

    • diva in bucatarie

      Multumesc!

  • Acum ca sunt chiar in Istanbul pot spune ca arata ca la mama lor acasa 😉

    • diva in bucatarie

      Vreau si eu…

  • Buna…ce fel de foi folositi??

    • diva in bucatarie

      De cele mai multe ori Bella.

ADAUGA UN COMENTARIU

Your email address will not be published. Required fields are marked *