RETETE RECENTE

BAKLAVA

aprilie 20, 2012 | CATEGORIA

INGREDIENTE:

300 g foi de placinta
300 g nuci tocate la cutit
150 g nuci tocate fin
1 lingurita scortisoara
1/4 lingurita nucsoara
100 g unt topit (sau ulei)

Pentru sirop:
250 g zahar
120 g miere de albine
coaja rasa de la 1 portocala
300 ml apa
1/2 lingurita esenta de vanilie

PREPARARE:

Taiem foile dupa marimea vasului. Ungem fiecare foaie in parte cu unt topit (ulei, daca tinem post), apoi o punem in vasul in care vom coace baklavaua. Primul strat va fi din 5-6 foi. Peste acesta punem nuca amestecata cu mirodenii.

Acoperim nucile cu un alt rand de 4 foi unse cu unt topit. Punem iar nuca cu mirodenii si inca un rand de 3 foi unse. Taiem in vas prajitura in cuburi sau romburi, apoi coacem baklavaua la 180°C timp de 35-45 minute, pana se coloreaza foile de la suprafata.

Cat timp baklavaua se coace pregatim siropul punand toate ingredientele intr-o oala la fiert. Fierbem siropul 5-10 minute, pana incepe sa se lege putin. Turnam siropul peste baklava imediat cum o scoatem din cuptor. O lasam peste noapte sa se „odihneasca”, timp in care nuca va absorbi siropul. Dupa ce se raceste o acoperim cu o folie alimentara.

Sa aveti pofta!

Ma gasesti si pe  INSTAGRAM.

Pagina mea de  Facebook  este  aici.

Te invit sa ma urmaresti si pe YouTube. Nu uita sa apesi pe clopotel pentru a fi notificat cand postez o reteta noua.

Comentarii

  • Cum poate sa arate….. demential! Nu am mancat de foarte mult timp.

    • diva in bucatarie

      Multumesc Irina.

  • Mmm, a trecut ceva timp de cand am facut:)Arata super!Mi-ai facut o pofta:)Pupici!

    • diva in bucatarie

      Si eu poftesc la pozele tale de cele mai multe ori…

  • Ooo cat e de buna si ce bine arata,numai de-as gasi si eu foi de placinta!Pupici!

    • diva in bucatarie

      Flory sper sa gasesti… Te pup

  • Aratã minunat!!!

  • Acum ca sunt chiar in Istanbul pot spune ca arata ca la mama lor acasa 😉

  • Buna…ce fel de foi folositi??

    • diva in bucatarie

      De cele mai multe ori Bella.

ADAUGA UN COMENTARIU

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *