fbpx

RETETE RECENTE

PRAJITURA CU CIOCOLATA SI BEZEA

March 20, 2012 | CATEGORIA

INGREDIENTE:

Pentru blat:
225 biscuiti digestivi
110 g unt

Pentru crema:
3 galbenusuri
90 g zahar brun
80 g amidon
600 ml lapte + 5 linguri lapte
100 g ciocolata neagra

Pentru bezea:
2 albusuri
100 g zahar tos alb
1/2 lingurita esenta de vanilie

PREPARARE:

Preancalzim cuptorul la 160°C. Biscuitii ii macinam si ii amestecam cu untul topit. Ii punem in vasul in care vom pregati prajitura. Va recomand sa puneti hartie de copt in vas, iar marginile hartiei sa fie mai inalte putin decat vasul, astfel incat sa o scoatem si sa o taiem mai usor (nu vrem sa pierdem nici macar un coltisor din aceasta prajitura).

Apasam bine cu o lingura, sau cu mana, astfel incat sa se lipeasca biscuitii intre ei.

Pentru a pregati crema amestecam galbenusurile cu zaharul foarte bine, pana isi vor dubla volumul. Topim ciocolata la baine-marie cu 5 linguri de lapte, iar laptele il incalzim, pana aproape de punctul de fierbere. Din acest moment ne vom misca foarte repede pentru ca sa obtinem o crema fina, fara cocoloase. Turnam laptele peste galbenusuri si amestecam foarte repede, adaugam amidonul si amestecam, apoi punem iar la fiert compozitia, pana incepe sa se ingroase. Va arata ca o budinca in acest moment. Adaugam ciocolata topita si mixam pana se omogenizeaza compozitia.

Turnam peste biscuiti compozitia de ciocolata si o aranajam cu o spatula cat mai uniform. In acest moment incepem sa mixam albusurile cu zaharul pana devin o spuma foarte tare. Nu va grabiti, lasati mixerul sa isi faca treaba. Cu cateva minute inainte sa oprim mixerul adaugam esenta de vanilie in bezea. Turnam albusurile batute spuma tare peste crema de ciocolata si dam vasul la cuptor pentru 35-40 minute, sau pana bezeaua devine aurie.

Eu nu am pus hartia de copt, am vrut sa va arat cat de frumoase sunt straturile in forma.

Sper ca v-am facut pofta… Va spun ca este irezistibila!

Comentarii

  • Foarte bine arata!Cred ca e delicioasa,trebuie sa o fac si eu!Imi place tare mult!

    • diva in bucatarie

      Multumesc Mina.

  • Ceau draga, pai ce minunatie ai facut tu?! 🙂
    Sambata am incercat si eu o tarta cu ciocolata (nu dau nume de la cine, dar din pacate rezultatul nu a fost cel asteptat :((
    Asa ca mai am o sansa, tot ce am incercat de la tine au iesit super bune 😉
    Pupici!

    • diva in bucatarie

      Angi, te astept cu drag sa le incerci! Tot ce pun pe site este probat de mine…

  • Foarte buna,imi plac prajiturile pe astfel de blat mai ales ca sunt rapide!

    • diva in bucatarie

      Teo, cred ca ai observat: iubesc retetele rapide si usor de preparat!

  • Foarte delicioasa arata!

    • diva in bucatarie

      Multumesc!

  • Rapida,frumoasa si super delicioasa!Pupici 🙂

    • diva in bucatarie

      Multumesc Flory. Te pup

  • LALA

    multzam fain pentru retzeta……….cu sigurantza o sa o fac la pasti…………

    • diva in bucatarie

      Cu mare placere!

  • Super arata! Din pacate al meu nu se impaca cu blatul de biscuiti… merge schimbat cu un pandispan?? Sau trebuie un blat mai “nisipos”?
    Pupici

    • diva in bucatarie

      Nu stiu cum faci cu temperaturile, cu timpii…

  • LALA

    POT DUBLA MASURA? SI DACA NU AM AMIDON …….CU CE POT INLOCUI?

    • diva in bucatarie

      Data viitoare si eu dublez cantitatile. A fost excelenta! Draga Lala, cred ca ai putea incerca cu faina, dar nu este acelasi lucru…

      • LALA

        daca nu o sa gasesc amodon o sa incerc cu .faina si .sper sa fie bn .multzam fain ..abia astept de sfintele sarbatori sa o gust si yo…..

        • diva in bucatarie

          Lala sper sa iti placa!

  • Mie mi-ai facut pofta!!!!
    Arata delicios si sigur o voi face si eu.

    • diva in bucatarie

      Multumesc, Natalia.

  • Uau, ce bunatate ai facut!!!Cred ca e tare delicioasa prajiturica!Pup!

    • diva in bucatarie

      Multumesc Licuta! A fost fff buna!

  • Claudia

    Cu siguranta este irezistibila!!!

    • diva in bucatarie

      Claudia, iti spun ca nu a rezistat 12 ore… Asta inseamana ceva, nu-i asa?

  • Oaaa ,dementiala!pupici

    • diva in bucatarie

      Multumnesc!

  • Roxana

    Salivez la cat de bine arata.Bravo si pup!

    • diva in bucatarie

      Multumesc Roxana.

  • Mihai Zaharia

    acum este in pregatire, Puskin vaneaza sa linga tot ce poate prin bucatarie 😀
    iti spunem cum a iesit 😉

    • diva in bucatarie

      Nu are cum sa nu iasa buna!!!

  • Ioana

    L-am terminat acum 2 ore si mai e jumătate de tava!!!!!Este bun rău de tot!!

  • Milady

    Mmmmmm….ce bine arata! Spune-mi, te rog, dimensiunile tavii. Multumesc.

    • diva in bucatarie

      17*27 cm

  • edi

    E BUNA TARE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  • edi

    SUNTETI O ADEVARATA BUCATAREASA BUNA PRAJIURA LA BUNA DE NOTA:10

  • Lorena

    La ce temperatura se coace prajitura?

  • Carmen

    Pare foarte bun !!!
    Daca doresc sa fac dublu , ce dimensiune de tava imi trebuie ?
    Multumesc .

  • Iulia

    Draga “Diva” ..si draga “muza” mea deseori in bucatarie…pt . retete si pt. inspiratie ,multumesc …acum intrebarea mea este, daca pot folosi alti biscuiti , pu am digstivi 🙂 . Multumesc anticipat pt raspuns…si sarbatori fericite alaturi de cei dragi!

    • alti biscuit nu se vor lipi. Este important sa fie digestivi. 🙂

      • Alina

        Ce biscuiți ați folosit mai exact, dacă pot să întreb? 🙂

ADAUGA UN COMENTARIU

Your email address will not be published. Required fields are marked *