Prajitura cu ciocolata si bezea

20 martie 2012Diva in Bucatarie

Prajitura cu ciocolata si bezea. Prajitura cu ciocolata si bezea este o reteta simpla, usor si rapid de pregatit si este atat de buna incat o sa va indragostiti de ea.

Prajitura cu ciocolata si bezea este o reteta simpla, usor si rapid de pregatit si este atat de buna incat o sa va indragostiti de ea.

Daca iubesti ciocolata, atunci prajitura aceasta este fix pentru tine!

Blatul din biscuiti se face ca un blat pentru cheesecake. Se folosesc doar biscuiti digestivi. Doar acestia au compozitia ce poate absorbi untul si apoi se transforma in blat prin apasare cu mana sau fundul unui pahar plat.

Crema de ciocolata aduce cu o budinca ca metoda de pregatire.

Prajitura cu ciocolata si bezea este spornica si economica. Cu ingrediente putine si ieftine poti obtine un desert fabulos.

Reteta aceasta este dovada.

Reteta a pregatit-o special pentru Diva In Bucatarie o prietena draga, Violeta. Este mamica colegului lui Harry.

Sunt fericita ca avem o clasa unita. Parintii si copii sunt foaret apropiati, prieteni de parca ne stim de o viata.

Un rol foarte important il are in toata povestea asta invatatoarea, care ne tine pe langa ea ca o closca.

O alta prajitura pregatita de Violeta special pentru Diva In bucatarie este tarta de ciocolata cu portocale.

Le-am pregatit impreuna intr-o singura zi, cand a venit la mine in vizita. Copiii si-au facut lectiile, iar noi am pregatit aceste dulcegarii.

Prajitura cu ciocola si bezea, adica tot ce poate fi mai bun de pus intr-o prajitura, mai ales daca esti „addicted to chocolate”, asa cum sunt si eu.

Pentru o zi de sarbatoare, pentru mese festive, sau pur si simplu din motove de pofta de ceva bun, prajitura cu ciocolata si bezea poate fi exact ce va doriti.

Va invit acum sa vedeti lista de ingrediente si modul de preparare pentru prajitura cu ciocolata si bezea. 

INGREDIENTE:

(forma 16*23cm)

Pentru blat:
225 biscuiti digestivi
110 g unt

Pentru crema:
3 galbenusuri
90 g zahar brun
80 g amidon
600 ml lapte + 5 linguri lapte
100 g ciocolata neagra

Pentru bezea:
2 albusuri
100 g zahar tos alb
1/2 lingurita esenta de vanilie

PREPARARE:

Preancalzim cuptorul la 160°C. Biscuitii ii macinam si ii amestecam cu untul topit. Ii punem in vasul in care vom pregati prajitura. Va recomand sa puneti hartie de copt in vas, iar marginile hartiei sa fie mai inalte putin decat vasul, astfel incat sa o scoatem si sa o taiem mai usor (nu vrem sa pierdem nici macar un coltisor din aceasta prajitura).

Apasam bine cu o lingura, sau cu mana, astfel incat sa se lipeasca biscuitii intre ei.

Pentru a pregati crema amestecam galbenusurile cu zaharul foarte bine, pana isi vor dubla volumul. Topim ciocolata la baine-marie cu 5 linguri de lapte, iar laptele il incalzim, pana aproape de punctul de fierbere. Din acest moment ne vom misca foarte repede pentru ca sa obtinem o crema fina, fara cocoloase. Turnam laptele peste galbenusuri si amestecam foarte repede, adaugam amidonul si amestecam, apoi punem iar la fiert compozitia, pana incepe sa se ingroase. Va arata ca o budinca in acest moment. Adaugam ciocolata topita si mixam pana se omogenizeaza compozitia.

Turnam peste biscuiti compozitia de ciocolata si o aranajam cu o spatula cat mai uniform. In acest moment incepem sa mixam albusurile cu zaharul pana devin o spuma foarte tare. Nu va grabiti, lasati mixerul sa isi faca treaba. Cu cateva minute inainte sa oprim mixerul adaugam esenta de vanilie in bezea. Turnam albusurile batute spuma tare peste crema de ciocolata si dam vasul la cuptor pentru 35-40 minute, sau pana bezeaua devine aurie.

Eu nu am pus hartia de copt, am vrut sa va arat cat de frumoase sunt straturile in forma.

Sper ca v-am facut pofta… Va spun ca este irezistibila!

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

  1. Ceau draga, pai ce minunatie ai facut tu?! 🙂
    Sambata am incercat si eu o tarta cu ciocolata (nu dau nume de la cine, dar din pacate rezultatul nu a fost cel asteptat :((
    Asa ca mai am o sansa, tot ce am incercat de la tine au iesit super bune 😉
    Pupici!

  2. Super arata! Din pacate al meu nu se impaca cu blatul de biscuiti… merge schimbat cu un pandispan?? Sau trebuie un blat mai „nisipos”?
    Pupici

    1. Data viitoare si eu dublez cantitatile. A fost excelenta! Draga Lala, cred ca ai putea incerca cu faina, dar nu este acelasi lucru…

      1. daca nu o sa gasesc amodon o sa incerc cu .faina si .sper sa fie bn .multzam fain ..abia astept de sfintele sarbatori sa o gust si yo…..

  3. Draga „Diva” ..si draga „muza” mea deseori in bucatarie…pt . retete si pt. inspiratie ,multumesc …acum intrebarea mea este, daca pot folosi alti biscuiti , pu am digstivi 🙂 . Multumesc anticipat pt raspuns…si sarbatori fericite alaturi de cei dragi!

  4. Blatul de biscuiți nu se sfărâmă după răcire? Sau rămâne ca și un blat normal? Arata foarte bine. Dar mi-ar place să rămână prăjitura întreaga. Ce puteți să mi spuneți.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *