Bors de conopida cu galuste de faina

29 februarie 2012Diva in Bucatarie

Bors de conopida cu galuste de faina. Desfacem conopida in buchetele mici pe care le spalam foarte bine sub jet de apa, apoi le punem intr-un castron cu apa si putina sare.

INGREDIENTE:

1 conopida – 500 g
1 ceapa mare
2 morcovi
1 radacina patrunjel
1/2 radacina telina mica
2 linguri mici ulei
150 g smantana pentru gatit
2 galbenusuri
500 ml bors
sare
piper
frunze de telina
1 legatura patrunjel verde – pentru servit

Pentru galustele de faina:
2 oua
4 linguri faina
1 praf de sare

PREPARARE:

Desfacem conopida in buchetele mici pe care le spalam foarte bine sub jet de apa, apoi le punem intr-un castron cu apa si putina sare.
Calim ceapa apoi punem morcovii, telina si patrunjelul rase prin razatoarea mica la calit, impreuna cu ceapa.

Punem la fiert 1.7 – 2 l de apa. Cand clocoteste adaugam legumele calite. Dupa ce s-au fiert, cam 5-8 minute, adaugam buchetele de conopida si fierbem totul timp de 10 minute. In acest timp pregatim galustele de faina: batem cele 2 oua, apoi incorporam faina si sarea. Luam cu o lingurita aluat si il turnam in apa cu sare, in timp ce aceasta fierbe. le fierbem pret de 3 minute, pana se ridica la suprafata.

Dupa acest interval adaugam borsul fiert in prealabil, galustele de faina si frunzele de leustean.

Asezonam cu sare si piper, dupa gust, dregem cu smantana batuta cu 2 galbenusuri, apoi putem opri focul.
Servim borsul fierbinte, cu patrunjel verde proaspat tocat.

Pofta buna!

Ma gasesti si pe  INSTAGRAM.

Pagina mea de  Facebook  este  aici.

Te invit sa ma urmaresti si pe YouTube. Nu uita sa apesi pe clopotel pentru a fi notificat cand postez o reteta noua.

Multumesc, Diana Gabriela Dima pentru poza!

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *